Ga naar hoofdinhoud

Isabel Bache nieuwe ruiter Fürstenball

Fürstenball
De Noorse Isabel Bache heeft de training van de 8-jarige hengst Fürstenball op zich genomen. Bache neemt de training over van de Duitse Ines Westendarp die haar werkzaamheden op het bedrijf -tot haar grote spijt- niet meer kon combineren met de zorg en training van de Fürst Heinrich nakomeling.

Niet alleen voor Westendarp bleek het vinden van een juiste balans moeilijk, ook Fürstenball zelf had het zwaar door de combinatie van dekken en topsport. Er werd daarom besloten dat de hengst het op sportief vlak even rustiger aan mocht doen. Na een periode van rust heeft inmiddels de ervaren Bache de training op zich genomen. Bache is sinds september van dit jaar werkzaam op de hengstenhouderij van Paul Schockemöhle. Nu rijdt de Noorse dus ook de vader van Fürsten-Look die zij onder het zadel heeft.

Na een eerste periode van training is de Noorse, die het afgelopen jaar o.a. de overwinning van de Prix St. Georges in Aken op haar naam schreef met Riverdance 66, zeer enthousiast over de zwarte hengst en omschrijft hem als een van de fijnste en leukste paarden die zij ooit heeft mogen rijden. De nieuwe combinatie werkt toe naar een start in Herning 2015.

 

Bron: High Performance Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook