Ga naar hoofdinhoud

Isabel Werth scoort bijna 83% met Weihegold Old in Grand Prix Stockholm

Isabell Werth en Weihegold OLD in Parijs. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Sweden International Horse Show in Stockholm, waar zojuist de Grand Prix is verreden, ging Isabel Werth er met de winst vandoor. Ook nu was ze niet te kloppen met haar ijzersterke optreden in de baan. Met Weihegold wist ze de concurrenten op flinke afstand te houden.

Na een eerste en tweede plaats op de Grand Prix in Donaueschingen pakt Isabel Werth vandaag opnieuw de overwinning met haar getalenteerde merrie Weihegold Old. In haar thuisland scoorde ze toen al resp. 82,65% en 81,74%, vandaag deed ze er nog een extra schepje bovenop en werd ze door de juryleden unaniem op de eerste plaats gezet met 82,78%.

Thuiswedstrijd

Haar landgenote Dorothee Scheider kon met haar 12-jarige ruin Sammy Davis Jr. deze score echter niet evenaren en belandde met 78,19% op plek twee. Hoewel het voor hem een thuiswedstrijd was, lukte het ook Patrick Kittel met Delaunay Old niet om boven de 80% te scoren en Werth te verslaan. Hij moest genoegen nemen met de laatste podiumplaats en een eindresultaat van 77,65%.

Nederlandse ruiters

Edward Gal met Glock’s Zonik N.O.P. had wat fouten in de proef en moest o.a. Helen Langehanenberg en Therese Nilshagen voor laten gaan. Hij eindigde met 75,34% op de zevende plaats. Cennin met Madeleine Witte-Vrees kwam helaas niet verder dan een negende plek en een eindscore van 74,65%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook