Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth geeft trainingstips bij IDTC-bijeenkomst

Sissy Max-Theurer, Isabell Werth en David Hunt. Foto: Equitaris/Tanja Becker

De jaarlijkse bijeenkomst van de IDTC (International Dressage Trainers Club) werd dit jaar gehouden bij Gestüt Vorwerk van de familie Max-Theurer in Cappeln. Ruim honderd internationale trainers volgden de interessante lezingen en demonstraties van onder andere topamazone Isabell Werth.

Johann Hinnemann gaf samen met keuringscommissieleden Heike Kemmer (Hannover) en Marian Dorresteijn (KWPN) zijn visie over de ontwikkeling van de sportpaardenfokkerij van de afgelopen twintig jaar. Daarbij werden zes paarden van verschillende leeftijden gereden door Stefanie Wolf en Annika Rühl.

Paardensport en media

Vervolgens gaf FEI-veterinair dr. Rachel Murray een lezing over het ​onderzoek naar het gebit en de optoming in alle disciplines van de sport. Daarna verzorgde de hoofdredacteur van het Duitse tijdschrift St. Georg, Jan Tönjes, een interessante discussie over paardensport en media.

Paperless judging

Het vijfsterrenjurylid Katrina Wüst gaf een presentatie over het nieuw ontwikkelde systeem ‘paperless judging’ en blikte terug op de Wereldruiterspelen in Tryon.

Werth hoogtepunt

Hoogtepunt van het evenement was de bijdrage van Isabell Werth. De tweevoudig gouden amazone van Tryon liet op aansprekende wijze haar principes als trainer zien. Daarbij werden acht verschillende paarden van Gestüt Vorwerk aan het publiek gepresenteerd, waarbij de training van iedere combinatie werd aangepast aan het niveau van het paard.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook