Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth wint gemakkelijk Grand Prix in Perl

Op het prachtige terrein van Gestüt Peterhof in het Duitse Perl is woensdag het CDI4* begonnen met voor de Duitse dressuurcombinaties een observatiewedstrijd voor de wereldruiterspelen in Normandië. Gisteren werd de Grand Prix voor de Kür verreden die overtuigend door Isabell Werth met Don Johnson gewonnen werd. Voor Nederland kwamen Petra Logger en Wilma Wernsen aan start, Petra werd met Odame K tiende.

Met 77,24 procent won Werth de Grand Prix: “We zijn wat voorzichtig begonnen, maar gedurende de proef werd Johnny steeds zekerder. Ik heb nog niet met volledig risico gereden.” aldus Isabell na afloop.

De tweede plaats ging naar de stalamazone van Gestüt Peterhof Dorothee Schneider. Zij reed de KWPN gefokte hengst Silvano (v. Rubinstein) naar 71.48%. Derde werd Fabienne Lütkemeier, de jongste in het Championskader, met haar tweede paard Qui Vincit Dynamis (v. Quattro B). Thomas Wagner zette met de KWPN-er van Oklund, Very Keen een goede prestatie neer, met 70.82% werd hij vierde.

Nederlandse paarden zijn al succesvol in Perl, zo won Zaïre (v. Son de Niro) onder Jessica von Bredow de Inter A en B en vanmorgen schreef Matthias Rath met de KWPN hengst Bretton Woods de Prix St.Georges overtuigend op zijn naam met 75.789%. Seth Boschman werd in deze proef de beste Nederlander op de achtste plaats. Hij reed Broadway (v. Vivaldi). Robin van Lierop won met zijn Rs2 Denza Lenza (v. Spielberg) de Internationale proef voor zesjarige paarden.

Vanavond om 17.00 uur begint de Grand Prix voor de Special met onder andere Totilas en Matthias Rath, zij starten om 19.25 uur. Alles live te volgen via Clip My Horse.

Klik hier voor de resultaten.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.