Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth wint met nieuw paard CDI 4* Indoor Brabant

Voorafgaand aan de Grand Prix voor de wereldbeker werd op Indoor Brabant vanmorgen de viersterren Grand Prix verreden. De Duitse topamazone Isabell Werth startte in de Hoefslagprijs een nieuw talent, Harmonie een twaalfjarige merrie van Hohenstein, en verrassend versloeg ze haar landgenote Nadine Capellmann met Girasol. Met een vierde plaats werd Diederik van Silfhout de beste Nederlander.

Isabell Werth reed met een gedegen proef Harmonie naar 71.50% en werd door vier van de vijf juryleden op de eerste plaats gezet. Alleen het Franse jurylid Colliander zag Nadine Capellmann met haar Gribaldi-merrie Girasol als winnares (70.60%). Deze combinatie had wat last van spanning wat een hogere score in de weg stond. Op de derde plaats eindigde Marcela Krinke Susmelj uit Zwitserland met de Deens gefokte Smeyers Molberg (v. Michellino) met 69.94%, nipt voor Diederik van Silfhout op Vorst D (v. Hors la Loi) die foutloze proef reed met veel controle. Patrick van der Meer reed Zippo naar de vijfde plek (69.46%). De zoon van Rousseau had gisteravond nog last van spanning in de Knock-out dressuur, nu ging hij fijn door de baan. Op de zesde en zevende plaats volgenden Lorraine van den Brink met Orlandus en de KNHS Indoor kampioene Marlies van Baalen en Miciano.

Klik hier voor de uitslag.

Alle berichten van Brabant op: Liveblog: Indoor Brabant

Via Clipmyhorse.tv kunt de wedstrijden live volgen.

Bron Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook