Ga naar hoofdinhoud

Jameson RS2 en nog twee hengsten naar tweede bezichtiging

Jameson RS2 en Marieke van der Putten FOTO MELANIE BREVINK-VAN DIJK

In het kader van de hengstenselectie via de sport zijn er in de halve finale van de Pavo Cup voor vierjarigen, drie dressuurhengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging, aanstaande zaterdag bij de finale. Onder hen ook Jameson RS2 (Blue Hors Zack x Negro), die in 2017 tot kampioen van de KWPN Hengstenkeuring werd gekroond en vandaag overtuigde met 93,8 punten in de halve finale.

In september vorig jaar gaf Robin van Lierop aan dat de hengst dat jaar niet werd aangeboden voor het najaarsonderzoek omdat hij heel erg aan het groeien was. “Jameson RS2 is echt een paard voor de topsport in de toekomst. Wij willen dit paard de kans geven en niet nu al te veel van hem vragen”, gaf hij destijds aan.

Rondom imponerend

Dat was zeker geen verkeerde keuze. In de halve finale imponerende de hengst onder Marieke van der Putten en toonde extreem veel kwaliteit. Dankzij dit optreden kan hij alsnog aangewezen worden voor het verrichtingsonderzoek.

Interessante hengsten

Naast Jameson RS2 worden ook Jheronimus (Dream Boy x Jazz) en Jason (Johnson x Negro) aanstaande zaterdag werden beoordeeld in het kader van de selectie. Jheronimus komt uit A.Bertje, de volle zus van onder meer wijlen KWPN-hengst Tango en kampioensmerrie Zhara-Obertje. De reeds NRPS-goedgekeurde Jason liep onder Franka Loos naar 85,4 punten in de halve finale.

Bron: KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook