Ga naar hoofdinhoud

Jan Peeters: ‘Edward, je was formidabel’

Exclusief
Jan Peeters, O-jurylid. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Edward, je was formidabel", dat zegt juryvoorzitter Jan Peeters in de persconferentie tegen Edward Gal over zijn kür met Glock's Zonik. Jan Peeters, die bij C zat te jureren, gaf ook de hoogste score van alle juryleden: 82,75% voor het technische deel en 88% voor het artistieke deel. "Je paard liet een fantastische proef zien, het begin was ontzettend sterk." 

Over de proef van Madeleine Witte-Vrees en Cennin zegt de juryvoorzitter: “Had je het niveau van de Grand Prix neer kunnen tonen, had je weer toppunten gehad, Madeleine. Maar zoals je zelf al aangaf: Cennin was vandaag toch een beetje moe.” Peeters zette Cennin met 77,75 % (technisch) en 78% (artistiek) op de derde plaats.

‘Sterren van de hemel’

Tegen Hans Peter Minderhoud, die als derde eindigde in de kür met Glock’s Johnson TN, zegt Peeters: “Je reed de sterren van de hemel af. Het was fantastisch. Echt leuk om te zien hoe jij je paard achter z’n broek aanzat.” Peeters beoordeelde de proef van Hans Peter Minderhoud met 78,75 voor het technische deel en 87% voor het artistieke deel en zette Hans Peter daarmee boven Madeleine Witte-Vrees. Vier van de vijf juryleden beoordeelden de proef van Hans Peter Minderhoud overigens gemiddeld boven de 78% voor het technische deel, alleen Mara de Bel ging daar flink onder zitten met haar 73,75%. Hans Peter Minderhoud was daar niet blij mee: “Een jurylid had me heel laag, dat was jammer.”

Edward, Diederik en Madeleine kijken samen met Hans Peter naar zijn protocol Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

‘Stap vergt aandacht’

Over de als vijfde geplaatste Diederik van Silfhout en Four Seasons zegt hij: “Hele fijne proef en het paard heeft nog even tijd nodig om er nog meer in de groeien. De stap vergt nog even aandacht, maar wel een paard met veel kwaliteit.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

3 reacties op “Jan Peeters: ‘Edward, je was formidabel’

  • Alvera

    Daar heb je Hans Peter Minderhout alweer met klachten over een jury. Dit doet hij al jaren. Hij klaagt alleen nooit als de jury een oogje dichtknijpt. Het zou hem sieren om zich sportief op te stellen.

  • Irene

    @Alvera: je hoeft het niet als klacht te zien, het is gewoon een conclusie die klopt als bus. Eén jury zat lager.

  • carma boot

    Iedereen was geloof ik formidabel als ik over dressuur lees, allemaal knapperds die super lopen. Echter in Aken stonden wij helemaal onderaan, ik moet nog zien dat er een team naar het EK gaat. In ieder geval waren er genoeg Nederlandse paarden, wel in buitenlandse dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.