Ga naar hoofdinhoud

Janssen en Rath niet bezorgd over onderzoek

Matthias Alexander Rath met Totilas
Sjef Janssen maakt zich geen zorgen over het feit dat het openbaar ministerie in Frankfurt de strafklacht van de dierenrechtenorganisatie PETA over de behandeling van Totilas serieus neemt en de zaak onderzoekt. "De PETA wordt zelfs door de grootste tegenstanders van trainingsprogramma's in de paardenwereld niet serieus genomen. Ik maak me hier absoluut geen zorgen om en Rath ook niet", aldus de trainer van de combinatie Matthias Alexander Rath en Totilas (v. Gribaldi).

“Deze Peta-zaak is een oud verhaal. Dit speelde maanden geleden al nadat er wat ophef ontstond over de manier waarop Totilas reed op een concours in Duitsland”, aldus Janssen, die zelf niet onderzocht wordt door de Duitse justitie. Hij ontkent ten stelligste dat er sprake is van mishandeling. “Er is absoluut geen sprake van dierenleed. Totilas en Rath trainen op dezelfde manier als heel veel andere combinaties op deze planeet. Dit is ook al lang onderzocht door de Duitse federatie en die vonden geen misstanden. Deze mensen zoeken alleen maar aandacht.”

Bron: Horses / Nu.nl

5 reacties op “Janssen en Rath niet bezorgd over onderzoek

 • Pony Opvang Lisserbroek

  Deze mensen zoeken alleen maar aandacht?!
  Echt wel!
  Aandacht voor een paard dat als een Jan Klaassen moet optreden in het CIRCUS wat DRESSUUR heet.
  Martingaal hier, slofteugel daar, 1 bit?, 2 flinke ijzers erin, zweep, bijzetteugels, lekker in de krul trekken.
  O wat loopt hij mooi, hij heeft het vast naar zijn zin!
  Echt niet, met al die middelen loopt zelfs een ezel mooi.
  Daarna mag hij in de cel van 3 bij 3 met tralies.
  En daarna?
  Komt hij bij de slager of opvang terecht als hij niet erg snel meewerkt.

 • Annemarie

  Hier een reactie op de reactie van ponyopvang Lisserbroek. Ik vind dat je vreselijk overdrijft. Je reageert op een stukje over Totilas. Een paard als Totilas krijgt echter een superverzorging neem dat maar van mij aan. Hij glanst je tegemoet. Je kunt je wel afvragen of bijvoorbeeld een paard als Totilas niet te veel als een ding wordt gezien dat moet presteren in plaats van dat hij paard mag zijn. Ik denk zelfs dat het merendeel van de paarden geen paard mag zijn. Daar bedoel ik mee dat ze lekker in de wei mogen rennen en kunnen spelen met soortgenoten en eerlijk worden gereden door ruiters die ook kunnen rijden. Een paard hoeft niet 24 uur per dag buiten te staan. Maar een paar uur per dag paard zijn zal ze heel erg goed doen. En daar moeten we ons druk om maken en niet iemand aan gaan vallen omdat we denken dat…

 • eddycrul

  Dit zegt meer over het niveau van de PETA verantwoordelijken dan over de training van Totilas.
  PETA gebruik uw verstand,stop daarmee en gebruik uw energie voor ernstiger zaken (zo zijn er genoeg)
  Waar gaat dit eindigen????
  vr gr Eddy Crul

 • tini sijtsma

  ja hooe.. elk onderzoek moet gedaan kunnen worden zonder dat er misstanden aan de hoogte komen of qat dan ook. dus.. naatuurlijk meten wij het onderzoek toestaan want wij hebben niets te verbergen. Voila

 • Linda

  Pony opvang Lisserbroek weet toch minder van paarden dan je zou verwachten. Hoewel ik geen voorstander van Rath ben weet ik wel zeker dat dit paard prima verzorgd wordt. En nee, een ezel kan je niet naar hoog dressuur werken. En dressuur is geen circus maar een zeker oude rijkunst. Ponietjes in een manege rond laten lopen, DAT is een circus. Paarden krijg je nooit op zo’n hoog dressuur niveau als ze niet kunnen of willen. Als opvang zouden jullie beter moeten weten. Ik heb net, voor dit, bij jullie op de site zitten kijken of ik opvang kon geven. Maar met zulke opvattingen word ik een beetje misselijk. Alsof die ponies van jullie er zo lekker uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.