Ga naar hoofdinhoud

Jarville verkocht naar Frankrijk

Net als zijn vader Ferdeaux gaat ook Jarville wisselen van ruiter. De hengst die voorheen van Stal van de Sande was, is verkocht naar Frankrijk. De Ferdeaux-zoon blijft voor de fokkerij wel voor Nederland beschikbaar.

Jarville is een nakomeling uit de eerste jaargang van Ferdeaux. Peter van de Sande fokte Jarville zelf uit zijn merrie Faradin S, een halfzus van de eveneens bij het KWPN-goedgekeurde Guardian S.

KWPN-goedgekeurd

De hengst werd vorig jaar in Den Bosch aangewezen voor het verrichtingsonderzoek samen met nog 37 ander dressuurhengsten. Voor het najaar onderzoek van 2017 werd de Ferdeaux-zoon aangeleverd. Zonder enig probleem voltooide hij het onderzoek en slaagde met 83,5 punten, een gedeelde derde plek met Jerenzo Texel achter For Ferrero en Joyride.

Op Horsetelex heeft de hengst slechts drie geregistreerde nakomelingen.

Pavo Cup

Afgelopen zomer liep Jarville, zonder dat hij selectie hoefde te lopen, mee in de halve finale van de Pavo Cup. Onder zijn amazone Kim Koolen behaalde de zwarte hengst 76,8 punten en een gedeelde 45e plaats. Slechts twintig van de 83 deelnemende vierjarigen mochten door naar de finale van de Pavo Cup.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook