Ga naar hoofdinhoud

Jean-René Luijmes en Aswin winnaars Bonfix-competitie

Jean-René Luijmes met Aswin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vandaag werd de derde en laatste selectiewedstrijd van de Bonfix-competitie verreden in Wezep. Jean-René Luijmes stond na de twee eerste selecties al ruimschoots aan kop in de Grand Prix met Aswin en ook vandaag was hij met 70% de winnaar van de derde competitiewedstrijd.

De Bonfix-competitie bestaat uit drie wedstrijden, waarvan de beste twee resultaten meetellen. Na de eerste twee wedstrijden was al duidelijk dat Jean-René Luijmes met Aswin de winnaar zou worden van de competitie in de Grand Prix en omdat de prijzen te paard zouden worden overhandigd op de derde competitiewedstrijd, besloot Luijmes om ook deze derde keer nog maar gewoon van start te gaan.

Hickstead

“Ik moest er toch heen met Aswin om de prijzen in ontvangst te nemen, dus dan kan ik net zo goed starten. Na Hickstead heb ik met Aswin een stapje terug gedaan en heb ik hem gewoon wat meer recreatief gereden. Pas sinds twee weken heb ik hem weer wat opgepakt. Hij is nog niet weer helemaal daar waar ik hem hebben wil, maar over twee weken is er een kadervormingswedstrijd in Drachten dus Wezep leek me een goede gelegenheid om weer even een keer te starten.”

B-kader ambities

Luijmes heeft zijn zinnen gezet op opname in het B-kader. Met nog een kaderscore te gaan, lijkt dat doel binnen handbereik. De ruiter hoopt dan ook in Drachten die laatste score van minimaal 70% te kunnen gaan halen

Boven de 70%

“Zoals vandaag hadden we echt nog wel wat foutjes, zoals in de eners en in de tweeërs en sommige dingen waren nog wat te gehaast. Het gevoel was wel fijn, zeker nadat het van de week in de training nog niet allemaal zo fijn ging als voor zijn korte vakantie. Ondanks de foutjes en slordigheidjes haalden we toch twee keer precies 70% bij beide juryleden, dus als we die foutjes er nu nog uit kunnen strijken, zouden we ook wel boven die 70% kunnen gaan scoren”, aldus de ruiter die superblij is met dit paard en zijn eigenaren.

Van Cittert winnaar ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar werd Laura van Cittert met Wembley (v. Weltmeyer) de winnares van de competitie. Van Cittert won vandaag ook de competitieproef met 66,43%. Hester Bischot werd hier tweede met Dancer Again met 65,57% en ook was ze overall tweede in de competitie. Carlijn Vaessen mocht met Fossbury (v. Ampere) de derde prijs in ontvangst nemen (64,93%). In de tweede proef van het ZZ-Zwaar ging de winst naar Maaike Janssen met Dodge Ws. Tweede werd Judith Ribbels met Fun Fun EB (64,36%), die naar haar punten voor de Lichte Tour binnen heeft, en Bischot werd derde met 64,21%. De vierde prijs was voor Ellen Treep en Europe Star ET en Van Cittert werd nu vijfde.

Naberink Bonfix-competitiewinnaar LT

De Prix St. Georges in Wezep kwam vandaag op naam van Eline van Egmond met Duvall met 69,34%, en Mieke Naberink werd met Chesspoint tweede met 68,22%. Naberink won wel de competitie door overall het beste te scoren. Femke Beljon werd vandaag in de derde competitiewedstrijd derde en vierde met de KWPN-hengsten Briljant en Winningmood en met Briljant mocht ze de tweede prijs ophalen in het eindklassement van deze competitie.

Marian Navis

De Intermédaire I, die niet meetelde in de competitie, werd vandaag gewonnen door Marian Navis-Vrogten met Zolita. Zij scoorden 65,92%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook