Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nekeman rijdt Junioren naar tweede plaats

Jeanine Nekeman
De Nederlandse Junioren staan in het Franse Compiègne na de eerste dag op de tweede plaats. Vooral EK-debutante Jeanine Nekeman was verantwoordelijk voor deze prestatie. Duitsland staat op de eerste plaats in het voorlopig landenklassement. Oostenrijk staat derde.

Dana van Lierop startte voor Nederland als eerste. Ze had de pech dat de baan in de pauze getrokken en gesproeid was. Toen Van Lierop met de 9-jarige Sting (v.Sunnyboy) aan haar proef begon waren er nog wat donkere, natte plekken. Van Lierop: “Ik voelde al dat Sting bang was van die plekken. Maar ik ben blijven rijden waardoor we ook veel goede dingen konden laten zien. De appuyementen, wissels en schouderbinnenwaarts waren zonder meer goed.” Uiteindelijk kwam Van Lierop uit op 66.486%.

Voor een daverende verrassing zorgde Nekeman, die haar 11-jarige Vlingh (v.Flemmingh) naar het hoogste percentage, 72.405%, loodste. Tineke Bartels was uiterst tevreden en blij verrast: “Je kan wel zeggen dat Jeanine op het juiste moment gepiekt heeft.” Ook Nekeman zelf was opgetogen: “Gisteren heb ik met mijn trainer Yessin Rahmouni nog in de hoofdbaan gereden, dus Vlingh kende de baan al. De proef ging gelijk vanaf het begin goed net als het losrijden. Vlingh is niet te heet en koel in zijn hoofd, hij kijkt nooit ergens naar. Het liep eigenlijk van begin tot eind met als resultaat ook nog eens een PR.”

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook