Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis bemachtigt felbegeerd ticket: ‘Waanzinnig blij mee!’

Jeanine Nieuwenhuis met Genua TC. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
Op de Subtopwedstrijd vandaag in Uden viel in de Prix St. Georges een startbewijs voor de Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam te verdienen. In de sterke groep was Jeanine Nieuwenhuis de beste. Zij reed de zevenjarige Genua TC (v. Charmeur) naar de topscore van 72,79% en bemachtigde daarmee het felbegeerde ticket voor het evenement begin volgend jaar in Amsterdam. 

Jeanine Nieuwenhuis en Genua debuteerden vorige maand in de Prix St. Georges en wonnen toen gelijk met ruimschoots 72%. In Uden reden ze hun tweede wedstrijd op dit niveau en kwam de score nog hoger uit. “Bij ons debuut hadden we nog wat dingetjes en die hebben we daarna in de training thuis meegenomen. Vandaag was echt een super proef, ik ben er waanzinnig blij mee!”, vertelt een dolgelukkige Nieuwenhuis.

Voor nu dik tevreden

Het duo scoorde een hele rits achten, onder andere in het drafgedeelte, voor de pirouettes, de serie om de drie en de verzamelde stap. “We hadden niet één onvoldoende en het laagste cijfer was een zes. Genua liep de hele proef super mooi door. Tuurlijk valt er nog steeds genoeg winst te halen. Maar voor nu ben ik dik tevreden hoe hij het met zijn zeven jaar deed.”

Eerste keer Lichte Tour op Jumping Amsterdam

De amazone reed op eerdere edities van Jumping Amsterdam in de Grand Prix U25, de finale van de Subli competitie en de Team Challenge. Maar nog nooit in de Lichte Tour. “Ik heb de rubriek vaak gezien en nu mag ik zelf. Het is een fantastisch evenement en ik heb er heel veel zin in.”

Ook Maas boven de zeventig procent

Ook Lynne Maas reed een zeventig procent-plusscore bij elkaar. Zij reed de merrie Fantastique (v. Vivaldi) naar 70,88% wat goed was voor de tweede plaats. Jonna Schelstraete en Grand-Charmeur (v. Apache) werden derde met 69,85%.

Hoogste Inter I-score voor Bemelmans

Romy Bemelmans zette met haar zevenjarige Guapo y Jailoso vd Halderhoeve (v. Samba Hit) de hoogste score in de Intermédiaire I neer. In het met de Prix St. Georges gecombineerde klassement betekende de score van 66,40% de elfde plek.

Filion opnieuw niet te kloppen

Na haar buitenlandse avonturen is Dominique Filion nog maar net terug in de Nederlandse Subtop. De amazone is sinds die tijd goed op dreef en was ook vandaag niet te kloppen. Met Aventador (v. Alabaster V) won ze met grote overmacht beide proeven ZZ-Zwaar. In de eerste proef kwam de score uit op 70,64% en in de tweede op 70,71%. Jose van Essen mocht beide rode linten ophalen. Haar proeven met Annerijke (v. Jazz) werden beloond met 66,36% en 64,64% en daarmee heeft de combinatie nu de punten voor de overstap naar de Prix St. Georges.

Uitslag

Lees ook:
Carlijn Huberts terug met KWPN-hengst Cupido: ‘Het was een geslaagde dag’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.