Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Devroe eist Belgisch Kampioenschap weer op

Jeroen Devroe met Eres DL. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Jeroen Devroe is met zijn paard Eres DL (v. Sir Lui) de gloednieuwe Belgisch Kampioen senioren. In 2016 werd hij al voor de tiende keer nationaal kampioen, in 2017 moest hij verstek laten gaan. Dit jaar kwam hij zijn oude titel weer opeisen en dat is gelukt: Hij won zowel de Grand Prix als de Special en de Kür en werd daarmee overtuigend kampioen.

In de Grand Prix reed Devroe naar een eerste plaats met een score van 71,739%. De Special leverde hem een score van 71,383% op en in de kür won Devroe overtuigend met 76,100%. Met een puntentotaal van 219,222 bleef hij ruim voor op de concurrentie.

Laurence Roos

Laurence Roos werd tweede dankzij drie sterke proeven met zijn Stedinger-nakomeling Fil Rouge. In de Grand Prix scoorde hij 69,130%, in de Special 70,170% en in de kür 74,200%. (Totaal 213,500).

De derde plaats in het kampioenschap was voor Isabel Cool met Aranco V (v. Ferro). Zij kwam op een puntentotaal van 209,365.

 

Verwimp

Jorinde Verwimp, die in 2017 Belgisch Kampioen senioren werd, eindigde dit jaar met Tiamo (v. Lester) op de zesde plaats. In de Grand Prix scoorde zij 64,000%, in de Special 64,872% en in de kür 69,875%. Met een puntentotaal van 198,747% kwam zij niet verder dan de zesde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!