Ga naar hoofdinhoud

Joëlle Peters klaar voor de volgende stap: ‘Echt een uitdaging’

Joelle Peters met Dacar's Dream. Foto: Melanie Brevink
Joëlle Peters sloot haar tijd bij de junioren afgelopen zomer af op het Nederlands kampioenschap in Ermelo. Als voorbereiding op de overstap naar de young riders start ze haar Dacar's Dream (v. Johnson) nu in het ZZ-Zwaar. Op de Subtopwedstrijd in Oud Gastel won het duo die rubriek met 65,86%.

Joelle Peters maakte met de vosruin Dacar’s Dream deel uit van het B-kader van de junioren. Inmiddels is de amazone 18 jaar waardoor die tijd ten einde is. “Na het NK heeft Dacar’s Dream even vrij gehad en vervolgens hebben we doorgetraind met de series en de pirouettes”, vertelt de amazone die na het NK nu weer voor het eerst in de ring verscheen.

Vloeiend en foutloos

“De proef was vandaag heel fijn. Het ging vloeiend en we hadden geen fouten. We hadden nog wel een paar verbeterpuntjes maar ik ben heel tevreden hoe hij liep”, vervolgt Peters die getraind wordt door Jeroen Okkema en eerder kadertrainingen volgde bij Tineke Bartels en Marlies van Baalen.

Omschakelen

Het duo scoorde hoge punten voor de uitgestrekte gangen en de wissels. “Daar is Dacar’s Dream heel goed in”, lacht de enthousiaste amazone. “Dit niveau is wel een beetje omschakelen en echt een uitdaging. Maar het gaat de goede kant op.”

Overstap young riders

Peters – die naast haar carrière in sport een studie bedrijfskunde volgt – hoopt nog dit jaar de overstap naar de young riders te maken. “We gaan het deze maand eerst een keer op een oefenwedstrijd proberen. En misschien gaat het lukken om op internationale wedstrijden in Nederland mee te rijden.”

Van der Werff volgt

De proef van Juliette van der Werff en de Zalome (v. Aljano) was met 63,71% goed voor het rode lint. Met een score van 63,36% maakten Crystal van Vliet en Boyd (v. Bright Speed) de top drie compleet.

Timmermans en Okkema

Saskia Timmermans was de enige die een voldoende score behaalde in de Intermédiaire II. Zij reed met haar schimmel Beekdal’s Zilverster (v. Rubels) naar de winnende score van 64,61%. Jeroen Okkema en Ducati (v. Don Crusador) wonnen de Grand Prix met 65,10%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Caroline Rijnders lekker op dreef na zwangerschap

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Joëlle Peters klaar voor de volgende stap: ‘Echt een uitdaging’

  • Esther

    Lekker in de media uitvechten. Kom mensen houd dit binnenskamers. Dit is de Telegraaf niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook