Ga naar hoofdinhoud

Johan Rockx naar topscore

Verdi de la Fazenda, hier onder Johan Rockx. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Goed bezette rubrieken, deze zaterdag tijdens de Subtopwedstrijd in Uden. In de kadervormende groep Grand Prix namen de topdrie combinaties kaderscores mee naar huis. Johan Rockx reed zelfs naar 73% met Verdi de la Fazenda (v. Florett Ass).

Rockx, die vorige week nog teveel kleine foutjes maakte om tot een kaderscore te komen, liet zien zijn huiswerk te hebben gedaan. De expressieve, zelf gefokte Verdi de la Fazenda ging constant en met veel controle door de ring. De drie juryleden zetten deze combinatie unaniem op de eerste plaats met een totaal van 73,00%, ruim voor Margo Timmermans die 71,20% liet noteren. (v. Métall), die lijkt te spelen met de zwaarste verzameling, bracht zijn amazone naar het rode lint. De derde prijs was voor Kirsten Beckers en KWPN-goedgekeurde hengst Broere Westpoint (v. Jazz). Met 69,20% was de afstand naar de nummer vier, U25-deelnemer Chaneequa Dam met Ureka (v. Krack C) behoorlijk. Toch mocht ook deze leerlinge van Imke Schellekens met een kaderscore voor deze klasse naar huis: 65,12%.

Lichte Tour

Kirsten Beckers was ook in de Prix St. Georges op dreef en stuurde de eveneens goedgekeurde hengst Broere Bristol (v. Jazz) ruimschoots naar de zege met 70,72%. De andere, kleinere Prix St. Georges-groep werd gewonnen door Jenny Schreven, die met Wings (v. Métall) een mooie verrichting toonde.  In de Intermédiaire I was de overwinning een close call. Jean-Rene Luijmes behaalde dezelfde score als Jenny Schreven, maar nam het oranje lint in ontvangst na zijn rit met Aswin (v. Sandreo). Een paard met veel beweging, misschien nog wat groen op dit niveau maar zeker met potentie. De score bedroeg 65,72%.

Matige ZZ-Zwaarrubriek

Jurylid Jacques van der Harst uitte zijn zorgen over het niveau in de ZZ-zwaarrubriek. “Bij vrijwel alle combinaties schortte het aan heel elementaire dingen. De paarden zijn niet aan de teugel en onvoldoende gedragen. Je ziet dat het ZZ-Zwaar, nu het ZZ-Licht is toegevoegd aan de basissport, een tussenklasse is geworden. Ruiters maken de overstap naar de Subtop te snel, het lijkt wel of de Lichte Tour lonkt. Maar daarvoor moeten de paarden echt beter voor elkaar zijn.” Slechts vijf van de 24 combinaties kwamen er in de eerste proef met gemiddeld een voldoende vanaf. De hoogste score was voor Dominique Filion, die pas sinds kort een combinatie vormt met Zazou (v. Amsterdam). Veel spanning drukte de score tot 61,57% maar in de tweede proef herpakte Filion zich en reed ze 69,00% bij elkaar.

Jeugd

In de junioren en young riders-rubrieken werden geen topscores bereikt. Fabienne Heikens pakte de winst in de landenproef met (v. Special D) met 66,62%. Ook in de individuele proef was het oranje lint voor deze juniore en scoorde ze 65,46%.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Tekst: Sanne Voets

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook