Ga naar hoofdinhoud

Johan Rockx naar topscore

Verdi de la Fazenda, hier onder Johan Rockx. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Goed bezette rubrieken, deze zaterdag tijdens de Subtopwedstrijd in Uden. In de kadervormende groep Grand Prix namen de topdrie combinaties kaderscores mee naar huis. Johan Rockx reed zelfs naar 73% met Verdi de la Fazenda (v. Florett Ass).

Rockx, die vorige week nog teveel kleine foutjes maakte om tot een kaderscore te komen, liet zien zijn huiswerk te hebben gedaan. De expressieve, zelf gefokte Verdi de la Fazenda ging constant en met veel controle door de ring. De drie juryleden zetten deze combinatie unaniem op de eerste plaats met een totaal van 73,00%, ruim voor Margo Timmermans die 71,20% liet noteren. (v. Métall), die lijkt te spelen met de zwaarste verzameling, bracht zijn amazone naar het rode lint. De derde prijs was voor Kirsten Beckers en KWPN-goedgekeurde hengst Broere Westpoint (v. Jazz). Met 69,20% was de afstand naar de nummer vier, U25-deelnemer Chaneequa Dam met Ureka (v. Krack C) behoorlijk. Toch mocht ook deze leerlinge van Imke Schellekens met een kaderscore voor deze klasse naar huis: 65,12%.

Lichte Tour

Kirsten Beckers was ook in de Prix St. Georges op dreef en stuurde de eveneens goedgekeurde hengst Broere Bristol (v. Jazz) ruimschoots naar de zege met 70,72%. De andere, kleinere Prix St. Georges-groep werd gewonnen door Jenny Schreven, die met Wings (v. Métall) een mooie verrichting toonde.  In de Intermédiaire I was de overwinning een close call. Jean-Rene Luijmes behaalde dezelfde score als Jenny Schreven, maar nam het oranje lint in ontvangst na zijn rit met Aswin (v. Sandreo). Een paard met veel beweging, misschien nog wat groen op dit niveau maar zeker met potentie. De score bedroeg 65,72%.

Matige ZZ-Zwaarrubriek

Jurylid Jacques van der Harst uitte zijn zorgen over het niveau in de ZZ-zwaarrubriek. “Bij vrijwel alle combinaties schortte het aan heel elementaire dingen. De paarden zijn niet aan de teugel en onvoldoende gedragen. Je ziet dat het ZZ-Zwaar, nu het ZZ-Licht is toegevoegd aan de basissport, een tussenklasse is geworden. Ruiters maken de overstap naar de Subtop te snel, het lijkt wel of de Lichte Tour lonkt. Maar daarvoor moeten de paarden echt beter voor elkaar zijn.” Slechts vijf van de 24 combinaties kwamen er in de eerste proef met gemiddeld een voldoende vanaf. De hoogste score was voor Dominique Filion, die pas sinds kort een combinatie vormt met Zazou (v. Amsterdam). Veel spanning drukte de score tot 61,57% maar in de tweede proef herpakte Filion zich en reed ze 69,00% bij elkaar.

Jeugd

In de junioren en young riders-rubrieken werden geen topscores bereikt. Fabienne Heikens pakte de winst in de landenproef met (v. Special D) met 66,62%. Ook in de individuele proef was het oranje lint voor deze juniore en scoorde ze 65,46%.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Tekst: Sanne Voets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.