Ga naar hoofdinhoud

Johann Hinnemann en Anna Merveldt nieuwe trainers Italiaanse team

Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De geruchten gingen al langer rond, maar nu is het bevestigd door de Italiaanse Federatie (FISE): Johann Hinnemann en Anna Merveldt zijn aangenomen als de nieuwe trainers van het Italiaanse team. Hinnemann krijgt de verantwoordelijkheid over de senioren, Merveldt zal de junioren trainen en Cornelia Endres krijgt de ponyruiters onder haar hoede.

Anna Merveldt is geen onbekende voor de Italiaanse junioren, ze trainde het team ook van 2010-2011. De eerste observatiewedstrijd voor dit seizoen vond afgelopen weekend in Ornago plaats. De amateur kampioenschappen eind juni zal de laatste observatiewedstrijd zijn. De ruiters hoeven geen strak wedstrijdschema te volgen, maar mogen resultaten van door hun gekozen CDI’s doorgeven. Het betreffende CDI moet wel goedgekeurd zijn door de FISE.

Bekenden van elkaar

Hinnemann en Merveldt zijn geen onbekenden voor elkaar. Johan was de trainer van Anna toen zij internationaal startte in de dressuur. De Ierse Anna Merveldt heeft langere tijd op het hoogste niveau dressuur gereden. Zo kwam zij in 1992 aan start op de Olympische Spelen in Barcelona. De Olympische Spelen in Londen in 2012 waren de laatste Spelen waar zij aan start kwam.

Para-dressuur

De Duitse Johann Hinnemann heeft veel betekend voor de aangepaste sport. Ook in Nederland is zijn betrokkenheid te merken. Hij stelde het paard Chiara (v. Compliment) ter beschikking aan Demi Vermeulen waarmee ze in 2011 brons won op het EK para-dressuur in Moorsele.

Bron: Horses.nl/Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook