Johnson-zoon Eddieni terug met tweede plaats in Burg-Pokal kwalificatie - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Johnson-zoon Eddieni terug met tweede plaats in Burg-Pokal kwalificatie

Eddieni hier onder Theo Hanzon. Foto Melanie Brevink-van Dijk
In de kwalificatie voor de Nürnberger Burg-Pokal die dit weekend in Neu-Anspach werd gehouden kwam een oude bekende op de tweede plaats. Theo Hanzons voormalige talent Eddieni (v. Johnson) kwam onder Patrik Kittels stalamazone Malin Wahlkamp-Nilsson drie punten te kort voor de overwinning. Thomas Wagner won de wedstrijd op de Oldenburger QC Fillipo Niro (v. Fidertanz).

Onder Theo Hanzon was de Johnson-zoon Eddieni een van de talentvolle jonge dressuurpaarden van zijn jaargang. In het traject naar het WK voor jonge dressuurpaarden werd de nu negenjarige ruin echter verkocht aan de Spaanse ruiter Augustin Elias. Hij werd in Spanje kampioen bij de zevenjarigen en op het WK eindigde het paar als negende in de kleine finale.

Japans bezit

Inmiddels is Eddieni in Japans bezit van Masahiro Kosaka die dit voorjaar enkele internationale Lichte Tour wedstrijden met hem heeft gereden. Nu zit dan Patrik Kittels stalamazone Malin Wahlkamp-Nilsson in het zadel van de zoon van Johnson. Met een percentage van 71,976% in de Nürnberger Burg-Pokal kwalificatie bleef de Zweedse maar net achter winnaar Thomas Wagner.

Twee keer Wagner

Wagner scoorde met de negenjarige QC Fillipo Niro 72,122%, slechts drie punten meer dan Eddieni kreeg. Op Dark Pearl 17 (v. Don Frederico) werd Thomas Wagner ook derde.

Quotenkönig

Op de vierde plaats eindigde de Westfaalse hengst Quotenkönig (v. Quaterback) onder de stalruiter van Isabell Werth, Niklaas Feilzer. De hengst was al tweemaal op het WK, als zesjarige (negende in de finale) en als zevenjarige (zesde in de kleine finale).

Klik hier voor de uitslag.

Bron St.Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook