Ga naar hoofdinhoud

Jong talent voor Zweedse Charlotte Haid-Bondergaard

De Zweedse Grand Prix-amazone Charlotte Haid-Bondergaard kreeg van haar man een prachtig kerstcadeau, de vierjarige hengst Don Juan's Duvetico. De Oldenburger van Don Juan de Hus is de tweede nieuwe aanwinst voor de Zweedse, in september kocht ze de Hannoveraanse ruin San Andreas.

Charlotte Haid-Bondergaard verkocht in september haar Grand Prix-paard Triviant (v. Olivi) aan haar leerling Ellesse Tzinberg. Ondertussen zat de Zweedse niet stil en met Roberto des Frettes (v. Carinho des Noes) presteerde ze succesvol op de internationale wedstrijden van Barcelona, Hamburg, Malmo en Falsterbo.

Baden-Wurttemberg

De vierjarige zoon van Don Juan de Hus, Duvetico, is een mooie aanvulling voor de dressuurstal van Haid-Bondergaard. De hengst werd in 2014 voor het stamboek Baden-Wurttemberger goedgekeurd en sloot zijn 50-dagen test in Schlieckau af met een gemiddelde score van 8.39.

Distelzar

Duvetico stamt uit een Trakehner merrielijn, zijn moeder is een halfzus van de Trakehener-hengst Distelzar (v. Gribaldi) die zelf Grand Prix liep. Onder Melani Tiemann werd Duvetico reserve kampioen op de Oldenburger kampioenschappen in Rastede.

Bron Eurodressage/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook