Ga naar hoofdinhoud

Jonge broertje Parzival imponeert in Nijkerk

Update

Op de subtopwedstrijd zaterdag in Nijkerk, reed Adelinde Cornelissen een thuiswedstrijd met de volle broer van wereldtopper Parzival, Fleau de Baian (v. Jazz), die goedgekeurd is bij het AES. De combinatie startte Hors Concours, maar wist de jury goed te overtuigen. In de Prix St. Georges bleef Wilma Wernsen Diederik van Silfhout voor.

Cornelissen debuteerde met Fleau de Baian in het ZZ-Zwaar en werd direct beloond met een score van  72,57%. Op haar Facebookpagina liet ze weten ‘heel blij te zijn met dit debuut’ en ‘dat hij super bij de les was’.
De zege in het ZZ-Zwaar ging naar Anke Maas. Met BOAZ (v. Sandreo) noteerde ze 67,29%. Denise van Bergen werd tweede met Tango Vrouwe (v. Jazz) met 62,29%. Ze werd op de voet gevolgd door Karina Dekker en Orinoco (v. Jazz).

Van Silfhout
In de Prix St. Georges was de zege voor Wilma Wernsen. Met Estupendo (v. Ziësto) noteerde ze bijna 72%. Estupendo deed het eerder al goed op de wedstrijden voor jonge dressuurpaarden, zoals de Subli-Cup en het WK, en weet zich nu ook goed in de kijker te lopen in de Lichte Tour. De combinatie blinkt altijd uit in harmonie in de ring.
Diederik van Silfhout volgde op plaats twee en drie met KWPN-hengsten. Hij werd tweede met Expression (v. Vivaldi), met 70,99%. Met de Daddy Cool-nakomeling Cupido, eindigde hij als derde met 67,63%.
Mark van de Donk bezette met Bon Jovi (v. UB 40), eerder uitgebracht door Van Silfhout, plaats vier met 65,66%. Florentine Rootveld reed met Winea (v. Ferro) een aansprekende proef, die werd beloond met 64,29% en eindigde als vijfde.

In de gecombineerde Intermediaire II/ Grand Prix stond ook een Van Silfhout op kop, dit keer Alex van Silfhout. Met Zep (v. OO Seven) noteerde hij 66,10% in de Grand Prix.
Mirelle van Kemenade-Witlox behaalde met Decor Siebestein (v. Sir Donnerhall) 65,33% in de Intermédiaire II en werd daarmee tweede. Met haar andere paard, Decor Vivaldo (v. Polansky), behaalde ze 65%. Daarmee eindigde ze op de gedeelde derde plaats, samen met Kim Jacobi en Horses2Fly Apres Minuit (v. Prestige VDL). Beide combinaties kwamen aan de start in de Grand Prix.
Adelinde Cornelissen kwam ook hier aan de start. Met Zephyr (v. Jazz) startte ze HC in de Grand Prix en noteerde 67,50%

A-kaderscores
Voor de jeugd stond een kadervorming wedstrijd op het programma in Nijkerk. Febe van Zwambagt debuteerde bij de Young Riders met FS Las Vegas (v. Lord Loxley) en won direct met een A-kaderscore van 69,04%. Mieke Naberink en Chesspoint (v. Westpoint) volgden op de tweede plaats met 65,13%.
Bij de junioren domineerde Daphne van Peperstraten. Met Greenpoints Cupido (v. Johnson) noteerde ze een fraaie A-kaderscore van 70,09%.
Carlijn Vaessen en Fossburry (v. Ampère) eindigden sterk op de tweede plaats met 68,38%. De combinatie maakt nu de overstap naar de Young Riders.
Plaats drie was weer voor Van Peperstraten. Dit keer zadelde ze Evita de la Vigne (v. Future) en reed naar een score van 66,26%.

Bekijk hier de volledige uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook