Ga naar hoofdinhoud

Bon Vivaldi NRW is Follow Him’s Schönweide de baas in inloopproef vijf- en zesjarigen

Eike Bewerungen met Bon Vivaldi NRW. Foto: Becker/Equitaris www.equitaris.de

Bon Vivaldi NRW (Benicio x Vivaldi) heeft onder het zadel van Eike Bewerungen de inloopproef voor vijf- en zesjarigen dressuurpaarden op het Oldenburger Landesturnier op zijn naam geschreven. Met onder andere negens voor de stap, draf en algemene indruk kwam hij uit op een 8,7 en verwees Follow Him's Schönweide (Follow Me x Sir Donnerhall I) met Anna Wolff daarmee naar de tweede plaats.

Bon Vivaldi werd op driejarige leeftijd derde op de Bundeschampionate en won eerder dit jaar de sporttest in Münster-Handorf. Toen werden er ook al verscheidene negens en zelfs een 9,5 voor de galop genoteerd. Op het Oldenburger Landesturnier liet de vijfjarige hengst zich wederom van zijn beste kant zien. Naast drie negens konden de juryleden een acht voor de galop en een 8,5 voor de Durchlässigkeit kwijt.

Reeks aan 8,5-en

Follow Him’s Schönweide deed met een 8,4 gemiddeld niet veel voor de winnaar onder. De zesjarige hengst kreeg een acht voor de Durchlässigkeit en verder alleen maar 8,5-en. De hengst van Adrian Gasser werd in 2019 Hauptprämiensieger. Hij viel dat jaar – ondanks hij relatief weinig dekte – op met een extreem goede jaargang. Een paar dagen daarvoor sloot de hengst, die gestationeerd staat op Gut Schönweide, de 14-daagse verrichtingstest af met een 8,51 gemiddeld.

DeLorean levert winnaar tweede groep

De inloopproef voor vijf- en zesjarigen werd opgedeeld in twee groepen. In de tweede groep kwam Diamante Negro (DeLorean x Fürst Romancier) met Silvia Busch-Kuffner als winnaar naar voren. De DSP-gefokte ruin kreeg een acht voor de stap, 8,5-en voor de draf, Dürchlassigkeit en algemene indruk en een negen voor de galop. Met een 8,5 gemiddeld verwees hij Fantasie W (Fürsten-Look x Sir Donnerhall I) onder Tassja Schmidt naar plaats twee. Deze merrie scoorde een 8,1.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook