Ga naar hoofdinhoud

Cennin-zoon naar tweede plaats bij BC-kwalificatie zesjarige dressuurpaarden

CDI Bettenröde
Bij de kwalificatieproeven voor de Bundeschampionate viel bij de zesjarigen de hengst Chuck Bass 4 (v. Cennin) op in het erelijstje. Met een 9 voor de galop en een gemiddelde van 8,5 eindigde de zwarte onder het zadel van Kira Goerens-Riphoff op de tweede positie. De eerste plaats was voor de door Beatrice Buchwald voorgestelde Estero (Escolar x Desperados). De ruin liep naar 8,8 gemiddeld, met een 9's voor de draf, de galop en de algemene indruk.

We zien niet zoveel nakomelingen van Madeleine Witte’s Cennin in de ring, omdat er eenvoudigweg (nog) niet zo heel veel zijn. Dat maakt de prestatie van Chuck Bass extra interessant voor de Nederlandse liefhebbers. Cennin zelf liep vandaag zelf weer zijn tweede kaderwedstrijd van het jaar, nadat hij in 2019 goeddeels aan de kant stond. De hengst werd vierde met 72,589%.

De derde positie in de proef voor zesjarige paarden was voor de Hannoveraans en Duits goedgekeurde D’Alessandro 7 (v. Don Frederic) die door Ivan Nieto Sanchez uit Spanje werd voorgesteld. De hengst kreeg 8,4 gemiddeld.

Vijfjarige paarden

Ook bij de kwalificatie voor vijfjarige dressuurpaarden was de winst voor een Escolar-nakomeling. De merrie Embrace 4 (Escolar x Levanthos I), liep onder het zadel van Charlotte Tollhopf, de heren voorbij met een totaal van 8.5 gemiddeld. Ze kreeg 9’s voor haar galop en durchlässigkeit. De tweede plaats ging naar Zapato 5 (v. Zalando), die door de Zweedse Antonia Öhrstam naar 8,4 gemiddeld gereden werd. Daktari K (v. Danciano) ging er met Tessa Frank met de derde prijs vandoor, dankzij een gemiddelde van 8,3.

 

Zesjarige dressuurpaarden

Vijfjarige dressuurpaarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook