Ga naar hoofdinhoud

Donkey Boy verslaat D’Avie op Deens kampioenschap

Hesselhoj Donkey Boy (v. ERA Dancing Hit) met Jan Möller Christensen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Wereldkampioenschap voor zevenjarigen in Ermelo was het al een nek-aan-nek-race tussen Hesselhoj Donkey Boy (v. ERA Dancing Hit) en D'Avie (v. Don Juan de Hus). Daar won D'Avie onder Severo Jurado Lopez nipt op de technische uitvoering van de proef voor zevenjarigen. Op het Deense kampioenschap waren de rollen omgedraaid: Donkey Boy werd gisteren in Randbøl gehuldigd als Deens kampioen bij de zevenjarigen.

Dat deed de hengst van Kristin Andresen met een nipte voorsprong. Hij scoorde onder Jan Møller Christensen 96% voor de kwaliteit (met onder andere een 10 voor de stap en de galop) en 79,744% voor de technische uitvoering van de proef. Daarmee kwam de bruine hengst op een totaal van 87,872%.

D’Avie zat daar net iets onder met 87,549% gemiddeld. Hij scoorde opnieuw hoger voor de technische uitvoering van de proef (80,897%), maar dat was net niet genoeg om Donkey Boy voorbij te gaan opgeteld bij de 94,2% voor de kwaliteit. Daarmee ging er ook één kampioenschap in Denemarken naar een niet-Helgstrand paard, bij de vier-, vijf- en zesjarigen kaapten de paarden van Helgstrand de titels.

Zack-zonen

Op behoorlijke afstand (bijna 10 procent) van de twee uitzonderlijke talenten Donkey Boy en D’Avie volgden twee zonen van Blue Hors Zack. Nanna Skodberg Merrald stuurde Blue Hors Zirrus (mv. Donnerhall) naar 79,128% en Blue Hors Zalabaster naar (mv. Alabaster) naar 78,831%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook