Ga naar hoofdinhoud

Escamillo-merrie Eivissa weer bovenaan in Warendorf

Eivissa (v. Escamillo) met Jessica Lynn Thomas Foto: Sabine Wegener/Equitaris © EQUITARIS.de

Op de Bundeschampionate in Warendorf zijn er altijd een paar paarden waarover iedereen praat. Vorig jaar was de driejarige merrie Eivissa (Escamillo x Wolkentanz I) één van die paarden, zo niet hét paard dat de tongen losmaakte. De regerend Bundeskampioene bij de driejarigen is er dit jaar in Warendorf en won vanmiddag de kwalificatie voor vierjarige merries en ruinen met een 8,8 gemiddeld.

Met een 8,5 voor de stap en de draf, een 9,5 voor de galop, een 9 voor de rittigkeit en een 8,5 voor de bouw kwam Eivissa op een 8,8 gemiddeld in de kwalificatieproef. De merrie lijkt onder Jessica Lynn Thomas weer op weg naar de titel.

Trakehner merries

Verder vielen twee Trakehner merries op in de kwalificatieproef. Met een 8,6 gemiddeld kwam Luxusliebe II (Freiherr von Stein x Singolo) onder Wibke Hartmann-Stommel op de tweede plaats terecht, met een 8,3 gemiddeld werd de schimmelmerrie Biennale (High Motion x Heuberger) gedeeld vierde.

De derde plaats met een 8,4 gemiddeld was voor de ruin Bo (Benicio x Londonderry), Biennale deelde de vierde plaats met Voundation (v. Vitalis) en Freddy Q. Deluxe (v. Fürst Romancier).

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.