Ga naar hoofdinhoud

Escamillo-zoon Emiliano wint Westfalen Wappen

De 'Westfalen-Wappen' en 'Optimum' zijn traditiegetrouw de dressuurpaardenproeven voor drie- en vierjarigen op het Turnier der Sieger in Münster. Stefanie Ahlert won voor het tweede jaar een titel, vorig jaar won ze met Glamdale WP (v. Glamourdale) de Westfalen-Wappen, dit jaar de Optimum met de Escamillo-zoon Emiliano.

De (nog) nergens goedgekeurde Emiliano (Escamillo x Vitalis) van eigenaresse Heike Pleines kreeg met Ahlert in het zadel een negen voor de galop, 8,5-en voor de stap, draf, stand van opleiding en een acht voor de lichaamsbouw. Dat bracht hem op gemiddeld een 8,5. De reservetitel ging naar Vanderley (Vaderland x Fürstenball) en Daniela Graé. De merrie, dit jaar nog reservekampioene op de Westfaalse Eliteschau, kreeg voor de stap een acht en voor alle andere onderdelen een 8,5. De kampioene van de Eliteschau, Iconic Love FD (Ibiza x Fürstenball) moest nu genoegen nemen met de derde plaats. Ze kreeg gemiddeld een 8,1.

Optimum

De Optimum kwam op naam van Michael Potthink en Beckham (Benicio x Belantis). De vos, het evenbeeld van zijn vader Benicio, was vorig jaar premiehengst op de DSP Hengstenkeuring. In Münster kreeg hij gemiddeld een 8,6. Zilver ging naar Zaverio P (Zoom x Don Bedo) met Steven Suraniti.

Bron: St. Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.