Ga naar hoofdinhoud

Kasprzak en Danciero klasse apart in Deense Pavo Cup zevenjarigen

Anna Kasprzak met Danciero. Foto: Gesina Grömping/Equitaris

Anna Kasprzak heeft met regerend Wereldkampioen Danciero (Dancier x Floriscount) de Deense Pavo Cup voor zevenjarige dressuurpaarden gewonnen. De Hannoveraans-gefokte hengst liep naar een score van 88,443% en verwees Hesselhøj Darwin (Hesselhøj Donkey Boy x Solos Landtinus) met amazone Cathrine Dufour daarmee naar de tweede plaats.

De zevenjarigen liepen dezelfde proef als op het WK Jonge Dressuurpaarden en worden beoordeeld op de kwaliteit, maar ook op het technische gedeelte van de proef. Danciero kreeg voor de kwaliteit 96,6%, te danken aan drie tienen (stap, rijdbaarheid en aanleg), een 9,3 voor de galop en een negen voor de draf. Voor het technische gedeelte kreeg hij 80,286%. Met het gemiddelde van 88,443% ging hij anderhalve procent over de score die hij op het WK behaalde.

Reservetitel voor Dufour

Cathrine Dufour sleepte met Hesselhøj Darwin de reservetitel in de wacht. De DWB-gefokte hengst scoorde 85,4% voor de kwaliteit en 75,714%. De nummer drie, Susanne Barnow met Åtoftens Dancing Memory (Era Dancing Hit x Benetton Dream FRH) kreeg voor de kwaliteit een hogere score (87,2%), maar het technische gedeelte (72,286%) kostte hem de zilveren medaille.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.