Ga naar hoofdinhoud

Keano RS2 en Johnny Depp scoren ook in Subli Cup

Update
Renate van Uytert- van Vliet met Johnny Depp Foto: MadebyJessy

De hoogste punten in de Subli Cup-voorselectie in Kronenberg gingen afgelopen weekend naar de Pavo Cup-winnaars Keano RS2 (Governor x Krack C) en Johnny Depp (Bordeaux x Jazz). Keano RS2 scoorde onder Marieke van der Putten 84 punten en Johnny Depp liep onder Renate van Uytert-Van Vliet naar 85 punten.

“Mijn beide vierjarige paarden zijn toppers maar totaal verschillend. Keano liep deze wedstrijd gewoon heel fijn en dan is het duidelijk dat hij een stapje voor heeft op Kuvasz die nog wat groen is maar wel altijd veel souplesse toont”, aldus Marieke van der Putten, die met Kuvasz RS2 (v. Glamourdale) met 80 punten op de vijfde plaats eindigde.

Heel tevreden

“Eigenlijk was ik over beiden zeer tevreden. Keano is voor zijn jonge leeftijd al een heel sterk en stabiel paard. Hij kan zichzelf mooi dragen en loopt glad door de proef heen. Dat zie je terug in de hoge cijfers voor zijn gangen, namelijk 9,5 voor de draf en 8,5 voor de galop. Als bij hem alles klopt, dan hoef je alleen maar te zitten en te sturen”, aldus de trotse amazone.

Bekende combinaties

Bij de vierjarigen kwam er een behoorlijk aantal bekende combinaties in de baan. Vijf paarden scoorden 80 punten of meer. Met 82 punten werd de aangewezen Key Largo (Toto jr x Ferro) onder Dinja van Liere tweede en de derde plaats was voor Dai Ko Myo TF (Dante Weltino x Rhodes Scolar) met Theo Hanzon (81,2 punten). Precies 80 punten waren er voor Kadym (v. Ferdinand) met Vai Bruntink en Kuvasz RS2 (v. Glamourdale) met Marieke van der Putten. King’s Pleasure (v. Dark Pleasure), de nummer 3 van de Pavo Cup (en topper van de eerste finaleronde) bleef onder de 80 (78,2) met Femke de Laat. Zijn stalgenoot Kind Pleasure (v. Governor) scoorde 79 punten met De Laat.

“De top vijf scoorden allemaal tachtig procent of hoger en dat zegt veel over de kwaliteit van deze paarden”,  vertelt Remco Zuidam, die samen met Karin Retera de paarden beoordeelde. “We hebben een aantal fijne dressuurpaarden met goede voorbeentechniek in de rijbaan gezien. De zelfgedragenheid van het paard vinden we heel belangrijk bij een vierjarige. We kijken of hij goed op zijn eigen benen kan lopen en daarin op de juiste manier wordt begeleid door de ruiter. Dat was bij winnaar Keano RS2 van Marieke van der Putten en nummer twee Key Largo van Dinja van Liere prima in orde. Zij lieten al veel kracht en vermogen zien en we verwachten daar veel van voor de toekomst.”

Johnny Depp

Bij de vijfjarigen was Johnny Depp met 85 punten met afstand de beste. De bruine hengst won vorig jaar de finale van de Subli Cup. “Johnny Depp is gewoon een fantastische hengst en hij werd mooi en vloeiend voorgesteld door Renate. Hij kan gewoon heel goed stappen en is heel werkwillig. Deze hengst laat nu al een fijn lichaamsgebruik zien en toont veel souplesse. Je merkt dat hij al in staat is om vermogend te schakelen en dat de verschillende onderdelen rijtechnisch al goed bevestigd zijn, dat zien we graag terug bij een vijfjarig paard”, aldus Zuidam.

Twee paarden van Gertjan van Olst volgden met respectievelijk 81,6 en 78,8 punten. Het gaat om Jeroen Leatherdale G (Lord Leatherdale x Negro x Nimmerdor) en de KWPN-goedgekeurde Jayson (Johnson x Negro). “Ook over de proef van Charlotte Fry en Jeroen Leatherdale G waren we erg te spreken”, vervolgt Zuidam. “Jeroen Leatherdale liet een zeer constante proef zien met een mooie bruikbare manier van bewegen, alleen iets minder spectaculair.”

Top vijf

Joe (v. Zatchmo) van Emmelie Scholens volgde op de vierde plaats (78,4) en voormalig NMK-kampioene Jatilinda (All at Once x Negro) werd vijfde (78,2) met Vai Bruntink.

Uitslag

Bron: Horses.nl/Persbericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook