Ga naar hoofdinhoud

Kremlin MD wint voorselectie Deens kampioenschap

cat.nr. 553 Governor x Rousseau Foto: Paardenkrant/horses.nl Melanie Brevink - van Dijk

Op de voorselectie in Aalborg voor het Deense kampioenschap jonge dressuurpaarden heeft Kremlin MD (Governor x Rousseau) uitstekende zaken gedaan. De kampioen van de KWPN Hengstenkeuring van 2018, die vervolgens aan Andreas Helgstrand werd verkocht, won met 88,4 punten bij de vierjarigen.

De door Marjo Dinnissen gefokte en door Louis en Gabriëlle Röst op de KWPN Hengstenkeuring voorgestelde Kremlin kreeg in Aalborg vier keer een een 9 of hoger: 9,2 voor de galop en 9-ens voor de draf, submission en aanleg. De stap werd beloond met een 8 en zo kwam de door Mette Sejbjerg Jensen gereden hengst uit op een totaalscore van 88,4.

Twee keer Grand Galaxy Win

Op twee en drie zonen van de KWPN-hengst Grand Galaxy Win. De door Helgstrand gefokte Nova (mv. Blue Hors Romanov) liep onder Rikke Dupont naar 87,6 (draf 9,5, stap 7,5, galop 9,8, submission 8 en aanleg 9). Got It (mv. Blue Hors Don Schufro), voorgesteld door Mette Sejbjerg Jensen, volgde met 87,2 (draf 8,8, stap 7,7, galop 9, submission 9,3 en aanleg 8,8).

Reservekampioene NMK

Ook voor de KWPN-merrie Kavira (Franklin x Sorento) waren er 87,2 punten (draf 9, stap 8,3, galop 9, submission 8,5, aanleg 8,8). De reservekampioene van de NMK van 2018 kwam op de afgelopen editie van de EDS-veiling voor 210.000 euro in handen van Andres Helgstrand.

KWPN-hengst Kadans

Met de reservekampioen van de KWPN Hengstenkeuring Kadans (Franklin x Jazz) had Helgstrand in Aalborg minder geluk. Onder Eric Guardia Martinez liep de hengst naar de twaalfde plek (78,6).

Uitslag vierjarigen

Uitslag vijfjarigen

Uitslag zesjarigen

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook