Ga naar hoofdinhoud

La Grande Semaine: Zilver en brons voor KWPN’ers My Toto VDT en Kayden

My Toto VDT (Glock's Toto jr x Ferro). Foto: Jacquelien van Tartwijk.

Op La Grande Semaine, waar het de afgelopen dagen de beurt was aan de dressuurpaarden, heeft de KWPN-gefokte hengst My Toto VDT (Toto Jr. x Ferro, fokker A. van de Tillaart) de zilveren medaille bij de vierjarigen veiliggesteld. Bij de zesjarigen was er een bronzen medaille voor de door Folkert Nobach gefokte Kayden (Desperado x Uphill).

De zesjarigen Kayden liep onder het zadel van Christelle Marie naar gemiddeld 80% en kreeg onder andere achten voor de draf en galop en zelfs een 8,5 voor de stap. De titel in deze leeftijdscategorie ging naar de SBS-gefokte Jin Xin du Montroyer (Belantis x Weltmeyer), die met Victor Brua uitkwam op 84,20%. Titelfavoriet Djembe de Hus (Damon Hill x Argentinus) kwam met zijn amazone Jessica Michel Botton niet verder dan de vierde plaats. Hij kreeg een 9,4 voor de draf, een 8,2 voor de galop en een acht voor de aanleg, maar spanning in de stap werd afgestraft met een zeven voor het onderdeel zelf en een zeven voor de submission.

Zilver voor My Toto VDT

Helgstrands My Toto VDT liep onder Jessica Michel Botton naar het reservekampioenschap bij de vierjarigen. De zwarte hengst scoorde 86,587%. Zijn stalgenoot Don Amour Waverley (Don Juan de Hus x Sandro Hit) scoorde met 87,413% net een fractie hoger. Het brons in deze leeftijdscategorie viel ten deel aan Victor Brua en Berlioz LH (Bon Coeur x De Niro).

Uitslag zesjarigen.
Uitslag vierjarigen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook