Ga naar hoofdinhoud

My Vitality wint Deense Pavo Cup-selectie in Ringsted

My Vitality. Foto: Helgstrand Dressage

De door Willeke Bos gefokte My Vitality (Vivaldi x D-Day) heeft in Ringsted de Deense Pavo Cup-selectie gewonnen, die tevens geldt als selectie voor het DRF Kampioenschap. De volle broer van Vitalis scoorde 88,800%. Het hoogste cijfer konden de juryleden kwijt voor de draf, namelijk een 9,5.

Daarnaast werden er negens voor de rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard genoteerd. De vierjarige Deense premiehengst, die in de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring bleef staan, kwam vorig jaar al als winnaar van de 35-dagen test uit de bus.

Nafok Hesselhøj Donkey Boy doet goede zaken

In de rubriek voor vijfjarigen kwam de overwinning op naam van Jeanna Högberg en Hesselhøj Downtown (Hesselhøj Donkey Boy x Zack). De DWB-goedgekeurde hengst kwam dankzij onder andere een 9,2 voor de stap en aanleg als dressuurpaard en een negen voor de draf uit op 90%. Hesselhøj Donkey Boy tekende ook voor het vaderschap van de nummer twee, Hesselhøj Dream.

Zes- en zevenjarigen

De Angelo (Don Schufro x Stedinger) liep bij de zesjarigen naar de zege. De bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde Oldenburger van Andreas Helgstrand liep onder Merita Hagren naar 89,600%. Bij de zevenjarigen was het weer een Blue Hors-paard die er met de overwinning vandoor ging: Blue Hors Touch of Olympic (Don Olymbrio x Fidermark) onder Nanna Skodborg Merrald.

Bron: Ridehesten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook