Ga naar hoofdinhoud

Nacho B wint VWF dressuur Prinsenstad

Nacho B (Indian Rock x Easy Game) Foto: Kathleen van Winden.

De grootramige luxe hengst Nacho B (Indian Rock x Easy Game) won met amazone Cynthia Eggenkamp op de Prinsenstad de felbegeerde Kalfsbeek Dressuurbokaal. In een uiterst spannende strijd binnen een kopgroep van drie die in kwaliteit dicht bij elkaar lag won de 1,82 m. hoge zoon van Indian Rock deze aanlegtest voor driejarige dressuurpaarden bij het VWF dressuur.

Juryleden Frenk Jespers en Marijn van Dijk, die de donkerbruine hengst in eigendom van Ad Valk 168,4 punten gaven, roemden zijn beweging en souplesse. ”Het is de meest sensibele van de drie maar hij geeft mij een heel goed gevoel”, aldus testamazone Marijn van Dijk.

9,5 voor de draf en elasticiteit van Nacho B

De door René Franssen gefokte hengst beweegt met heel veel zelfhouding en veel techniek. Voor de draf en elasticiteit kreeg de Indian Rock-nakomeling een 9,5. Volgens amazone Cynthia Eggenkamp is het een super werkwillig paard, dat ondanks zijn formaat, alles met gemak doet. Uit de moederlijn komen diverse Grand Prix-paarden.

Tweede plaats voor Nashville (Indian Rock x Ampère)

De jury die over alle drie de paarden erg enthousiast was, plaatste op de tweede plaats eveneens een zoon van Indian Rock. Deze Nashville, een kleinzoon van Ampère, die werd voorgesteld door Robbin Kleermans werd door de jury als heel volwassen bestempeld. De driejarige hengst is gefokt en in eigendom van E.T. Ten Bosch, die tevens ook de fokkers zijn van de winnaar van het VWF dressuur 2017, de bij meerdere buitenlandse stamboeken goedgekeurde KWPN-gefokte hengst Jovian (v. Apache). Nashville komt bovendien uit dezelfde moederlijn als Jovian.

Nabuco van het Goorhof (Secret x Don Juan de Hus) in top 3

De derde plaats was voor de vos ruin Nabuco van het Goorhof (Secret x Don Juan de Hus), gereden door Theo Hanzon. ‘Een heel stabiel paard’, zo sprak Van Dijk vol lof over deze fraaie ruin. Nabuco is gefokt door stoeterij Goorhof in Retie België en gedeeltelijk in eigendom van Theo Hanzon. Grootmoeder Helena van het Goorhof (v. Gribaldi) is door Theo Hanzon in de Grand Prix uitgebracht.

Showblokken van KWPN-hengsten Foundation, Nachtwacht in ’t Veld en Blue Diamond’s Nintendo DS

Fokvereniging VWF ZH West organiseerde in samenwerking met de familie Duijndam het VWF-dressuur Manege de Prinsenstad Delft. Een begrip binnen de fokkerij en de opleiding van jonge rijpaarden. In een bomvol huis getooid in herfstdecor op de Prinsenstad verschenen bijna tachtig driejarige dressuurpaarden in de piste. Een volwaardig programma met mooie showblokken van Kirsten Brouwer met de talentvolle goedgekeurde KWPN hengst Foundation (United x Jazz), die Grand Prix loopt en de jonge aangewezen KWPN hengsten Nachtwacht in ’t Veld (Incognito x Everdale) van fokker en eigenaar familie Van den Bighelaar en Joop van Uytert en Blue Diamond’s Nintendo DS (Just Wimphof x Negro) van fokkers en eigenaren Daan Staller en Danique Broekema.

Bron: Persbericht Manege De Prinsenstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.