Ga naar hoofdinhoud

Nashville SW, Medoc en Lot’s of Pleasure winnen KWPN ZH Dressage Cup

Afgelopen zondag werd in Den Hoorn de KWPN Zuid-Holland Dressage Cup verreden. Bij de driejarigen ging de overwinning naar Nashville SW (Secret x Jazz) met Femke de Laat. Bij de vier- en vijfjarigen gaf de ultieme tien van de gastruiter de doorslag en werden de vierjarige Medoc (Vivaldi x Sir Donnerhall) met Natascha Bernoski en vijfjarige Lot’s of Pleasure (Sezuan x Bretton Woods) met Jos Hogendoorn gehuldigd als winnaars.

In de rubriek voor driejarigen waren Nashville SW en Femke de Laat met afstand de beste. Zij kregen 90,5 punten van de jury. Die score was ruim voldoende om voor te blijven op de nummers twee: Nuevo Toto (Glock’s Toto Jr. x Sir Fashion) met Dirk-Jan van de Water. Zij kregen 86,0 punten. De top drie werd compleet gemaakt door Notre Dame KF (Ibiza x Ungaro) die onder Trudy van Logchem naar 83,0 punten liep.

Vierjarigen

Bij de vierjarigen waren de verschillen tussen de nummer één en twee gering. Onder eigen amazone Tessa de Roon werd Marilyn Morka (Ferdeaux x Jazz) met de hoogste score van 85,0 punten beloond. De 9 voor het overrijden door de gastruiter bracht het totaal op 94,0 punten en nipt de tweede plek in de einduitslag. Medoc kreeg onder Natascha Bernoski 84,5 punten. De tien van de gastruiter zorgde voor een totaal van 94,5 en daarmee de overwinning. Met 92,0 punten was de derde plaats voor Mayflower (Habanna x Alexandro P) met Lisanne der Nederlanden (83,5 en 8,5 van de gastruiter).

Vijfjarigen

Net als bij de vierjarigen waren de nummer één en twee bij de vijfjarigen aan elkaar gewaagd. Zowel Lot’s of Pleasure met Jos Hogendoorn als Lucky Star M (George Clooney x Wynton) met Emma van den Hooven kregen 84,5 punten. De tien van de gastruiter voor Lot’s of Pleasure en daarmee een totaal van 94,5 zorgden dat deze vosruin de winnaar werd. Lucky Star M kreeg een 9,5 van de gastuiter en dat bracht hem met een totaal van 94,0 punten op de tweede plaats. Lakewood Tarpania (Charmeur x Furst Romancier) werd onder Anne-Marije van Kersbergen derde met 92,5 punten (83,0 en 9,5 van de gastruiter).

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.