Ga naar hoofdinhoud

O’Toto van de Wimphof en Nashville SW winnen Subli Competitie Delft

Renate van Uytert-van Vliet met O'Toto van de Wimphof.

Op de eerste wedstrijd van de Subli Competitie 2023/2024 voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden ging de winst bij de vierjarigen naar de KWPN-goedgekeurde O'Toto van de Wimphof (v. Toto jr) met Renate van Uytert in het zadel en bij de vijfjarigen won de Pavo Cup-kampioen van vorig jaar Nashville SW (v. Secret) onder Femke de Laat.

Op Manege De Prinsenstad in Delft werd afgelopen dinsdag de eerste competitiewedstrijd van de Subli Cup 2023/24 verreden.

90,2% voor Nashville SW

Femke de Laat won overtuigend bij de vijfjarigen met Pavo Cup-kampioen Nashville SW (Secret x Jazz). Nashville, begin dit jaar tweede in de Subli-finale op Jumping Amsterdam, scoorde bijna 10 procent meer dan zijn concurrenten met 90,2%. “Ik merk dat Nashville de laatste weken weer enorm is vooruit gegaan. Tijdens het afgroeten in de proef had ik echt het gevoel dat we zomaar eens richting een score van 90 konden gaan. Dat we er dan zelfs overheen gaan, is echt fantastisch. Ik sta nog steeds versteld van zijn kwaliteiten en het gevoel dat hij mij geeft”, vertelt De Laat. “De kwaliteiten van dit paard zijn eigenlijk niet met woorden te beschrijven, daar kun je alleen maar van genieten. Zoveel power en sprong in de galop, echt ongelooflijk. Dat belooft nog wat voor de toekomst”, voegt jurylid Patrick Berends daar aan toe.

Femke de Laat met Nashville SW.

Drie keer Secret in top-5

Secret drukte zijn stempel bij de vijfjarigen. Hij is ook de vader van de nummer 2 Naomyi de la Fazenda (Secret x De Niro) en de nummer 5 Navarro de la Fazenda (Secret x Donnerhall), die allebei uit de stal van familie Rockx komen. Thalia Rockx reed de vijfjarigen naar respectievelijk 81,4% en 78,4%.

Network

De KWPN-goedgekeurde Network (Just Wimphof x Negro) werd 3e met 80,8%, voor Hexagons Nachtwacht (v. Everdale) met 80% rond.

O’Toto van de Wimphof

Bij de vierjarigen was de zege voor de KWPN-goedgekeurde O’Toto van de Wimphof (Toto jr x Riccione) met Renate van Uytert in het zadel. De hengst scoorde 84,8%. Mara de Vries stuurde Osibisa (Kardam’s Whisper x Capri Sonne) met 79,2% naar de tweede plaats en Aniek de Laat kwam met Oostrade (Vitalis x United) met 79% op de derde plaats uit. “O’Toto van de Wimphof is een geweldig paard met absoluut geweldige gangen. Vooral op de draf scoorde hij heel hoog. Zo mooi van de grond en zoveel verbinding voor een paard van vier jaar, fantastisch. Ook naar Osibisa van Mara de Vries hebben we met veel plezier gekeken. Dit paard zou alleen in galop nog iets meer kracht mogen ontwikkelen, maar we zien zeker veel potentie”, aldus Berends.

Uitslag 4-jarigen
Uitslag 5-jarigen

Bron: Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.