Ga naar hoofdinhoud

Quaterhit levert winnaar Deens kampioenschap vijfjarige dressuurpaarden

Betina Jaeger met Quinn G. Foto: Helgstrand

Andreas Helgstrand verkocht Quaterhit (Quaterman uit Poetin III) in 2020 naar Frankrijk, maar investeerde onlangs wel in zijn dochter Quinn G (mv. Fassbinder). Dat is geen slechte aankoop gebleken. De door Helene Geervliet gefokte merrie overtuigde afgelopen weekend in het Blue Hors kampioenschap voor vijfjarigen in Herning al onder eigen amazone Betina Jaeger en was bij testamazone Cathrine Laudrup-Dufour de favoriet.

Quinn G kreeg in de proef onder Betina Jaeger een 8,5 voor haar stap en 9,5-en voor de draf en galop. Dat bracht haar op een totaal van 165 punten, waarmee ze net achter Valerie B (Revolution x Zack) en Ann-Mette Strandby eindigde. Valerie B kreeg 9,5-en voor de stap en draf en een negen voor haar galop. In de tweede proef onder de eigen ruiter op vrijdag waren de rollen omgedraaid. Daar liep Quinn G met een negen voor de stap, 9,5-en voor de draf en galop en tienen voor de rijdbaarheid en aanleg naar 408 punten, voor Valerie B was er nu een score van 400 punten.

Twee tienen voor Quinn G

Op zaterdag en zondag reed Laudrup-Dufour de beste 22 paarden. De Deense topamazone kon vele achten, negens en zelfs tienen kwijt, maar slechts één paard kreeg de ultieme score: Quinn G. Met een totaal van 973 punten verwees ze Valerie B (948 punten) naar de tweede plaats. Plaatsen drie en vier waren voor nakomelingen van Secret: Merita Hagren stuurde Alkaline (mv. Zalmiak Firfod) naar de derde plaats en Anders S. Hoeck werd met Ravinas Sebastian (mv. De Niro) vierde.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.