Ga naar hoofdinhoud

Secret levert Oostenrijkse Bundeskampioen

Auheim's Sarah Kay (v. Secret). Foto: TEAM myrtill/AWÖ

Secret leverde op de Bundeschampionate in Warendorf de kampioen en de reservekampioen bij de vierjarige hengsten en op de Oostenrijkse Bundeschampionate in Stadl-Paura kwam daar nog een kampioen bij. Auheim's Sarah Kay (mv. Licotus) liep onder het zadel van Stephanie Dearing naar de titel bij de vierjarige rijpaarden. De merrie, dagen daarvoor nog kampioen van de vierjarige dressuurmerries, kreeg van de testruiters een 9,5 en een 10.

Bij de driejarige rijpaarden leverden Escamillo met Eyecatcher W de kampioen. Met Jeannine Zuber in het zadel kreeg de hengst een negen voor de draf en zelfs een 9,5 voor de galop. Testruiters Ralf Kronprobst en Frederike Schulze-Wallner gaven Eyecatcher W een negen. Daarmee kwam hij tot een gemiddelde van 8,6.

Toto Jr.-zoon zet zegereeks voort

Het kampioenschap voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden kwam op naam Nicole Berhuber en Genua Sampdoria (v. Bon Coeur). De titel bij de vijf- en zesjarige dressuurpaarden werd gewonnen door Ulrike Prunthaller en de hengstenkeurings- en verrichtingskampioen Bartlgut’s Traunstein (v. Toto Jr.)

Spring- en eventingkampioenen

Adzomet KES (v. Adzaro de l’Abbaye) won met Magdalena Margreiter het kampioenschap voor vijfjarige springpaarden. De merrie kreeg een negen voor haar prestatie in het parcours. Bij de zesjarigen stuurde Anton Martin Bauer zijn zelfgefokte Vagabond AMB (v. Vagabond de la Pomme) naar de overwinning. Bij de eventingpaarden was Dilino W (v. Digitalo W) met Katharina Jud de beste bij de vijf- en zesjarigen. Lisa Held en Ginger 68 (v. Caresino) eindigden aan kop bij de zeven- en achtjarigen.

Bron: Züchterforum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook