Ga naar hoofdinhoud

Jonna Schelstraete: ‘We kunnen het nog’

www.arnd.nl Jonna Schelstraete, dressuuramazone
'Oh gelukkig kunnen we het nog', was vrijdag te lezen op de Facebookpagina van Jonna Schelstraete. Het bericht was naar aanleiding van de subtopwedstrijd in De Mortel, waar ze met bijna 68% nipt tweede werd in de Prix St. Georges met Easy Top (v. Zizi Top).

“Het gaat goed hoor met mij en Easy Top”, reageert ze lachend. “Het is meer dat het soms best lastig is om de balans te vinden tussen mijn eigen sport en die van mijn kinderen”.

Samen starten
De oudste dochter van het echtpaar Schelstraete, Micky, heeft zich in zeer korte tijd in het A-kader gereden met de Elin’s Nonsisdador, de voormalige A-kaderpony van Zoë Kuintjes. Vorige week kwamen ze nog succesvol internationaal aan de start in Nieuw en Sint Joosland.
“Als je dochter je zo voorbij rijdt, is het de vraag of het nog wel lukt bij mezelf”, zegt ze gekscherend.
“Het is ontzettend leuk dat zij zo goed gaat, maar mijn rijden moet ook doorgaan, want het bedrijf thuis moet ook blijven draaien. Gelukkig is het wel te combineren. Zeker als ik subtopwedstrijden door de week kan rijden, zoals nu in De Mortel. Als ze straks weer internationaal weg gaat, hoop ik Easy Top ook mee te kunnen nemen, zodat we samen kunnen starten.”

Grote sprong
Over haar Prix St. Georges-proef in De Mortel vertelt ze verder: “Ik heb lekker gereden. Ik ben met hem van het Z2 overgegaan naar de Prix St. Georges. Dat is best een grote sprong, maar hij doet alles gewoon. Het was jammer dat we nu een fout in de serie om de drie hadden, want anders hadden we misschien gewonnen. Er zit in ieder geval nog veel meer in en de 70% moet hij zeker kunnen halen.”

Kirsten Beckers bleef met Aladin (v. Tchaikovsky) Schelstraete en Easy Top 0,2% voor en wonnen daarmee  de rubriek.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.