Ga naar hoofdinhoud

Jonstrupgardens Raneur van Lisbet Seierskilde overleden

Lisbeth Seierskilde met Raneur
Lisbeth Seierskilde met Jonstrupgardens Raneur. Foto: Melanie Brevink

Lisbet Seierskilde's carrière makende Grand Prix-paard Jonstrupgardens Raneur (v.Ragazzo) is op 20-jarige leeftijd overleden. Dit meldde Eurodressage zaterdag op hen website. Onder Lisbet Seierskilde maakte de bruine ruin zijn wedstrijddebuut in 2005 als 6-jarige.

De internationale carrière van het duo begon in de Under-25 in 2010 en in 2011 namen ze deel aan de Grand Prix op senioren niveau. De combinatie vertegenwoordigde Denemarken op de Europese kampioenschappen 2011 in Rotterdam, en won de Deense Grand Prix kampioenschappen van 2011. In 2012 werd de ultieme droom werkelijkheid; Seierskilde en Jonstrupgardens Raneur namen deel aan de Olympische Spelen in Londen.

Paard van het jaar

In 2012 werd Jonstrupgardens Raneur verkozen tot Deense Warmbloedpaard van het jaar in Herning. Drie jaar geleden werd de Ragazzo-nazaat uit de sport gehaald en afgelopen week werd Raneur geëuthanaseerd. Een knieblessure belemmerde hem pijnvrij en comfortabele van zijn pensioen te kunnen genieten. Lisbet Seierskilde vertelde aan Eurodressage: “Ik ben trots op de reis die we samen hebben afgelegd en de ervaringen die hij aan mijn hele familie en mijn team heeft gegeven, maar bovenal dankbaar dat hij me het vertrouwen heeft gegeven dat ik zijn mens en ruiter moest zijn.”

Bron: Eurodressage/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook