Ga naar hoofdinhoud

Joyce Heuitink: ‘Nooit gedacht dat ik na Wup nog zo’n paard zou vinden’

Joyce Heuitink met Gaudi Vita. Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Joyce Heuitink heeft met Gaudi Vita (v. Apache) al een aansprekende erelijst opgebouwd, waaronder onlangs de reservetitel ZZ-Licht op de KNHS Indoorkampioenschappen. De combinatie maakte vandaag op de Subtopwedstrijd in Putten met 68,68% een winnend debuut in de Prix St. Georges. Daarnaast reed de amazone Fanou (v. Santano) op haar eerste optreden in de Subtop twee keer naar de derde plek in het ZZ-Zwaar. 

Na het recente succes op de Indoorkampioenschappen sloeg Joyce Heuitink de klasse ZZ-Zwaar over. “Gaudi Vita kan de series en pirouettes heel goed en daarom besloot ik hem gelijk in de Prix St. Georges te starten”, legt de amazone uit na het geslaagde debuut in de Lichte Tour.

Slordige dingen

Het duo scoorde hoge punten voor de wissels, series en zijgangen maar liep daarnaast nog enkele fouten op. “Gaudi liep echt super fijn”, vervolgt Heuitink enthousiast. “Maar we hadden een aantal lagere cijfers door wat slordige dingen zoals scheef halt met binnenkomen en hij was iets heet in de keertwendingen.”

WK selecties

Heuitink is dolenthousiast over de kwaliteiten van de zevenjarige ruin. “Gaudi doet het in de ring altijd voor me. Ik ben heel blij en super trots op hem! Hij voelde klaar voor de overstap van het ZZ-Licht naar de Prix St. Georges. Ik was aan mijn arm geopereerd en door die blessure kon ik Gaudi aan het begin van het seizoen niet in de selecties voor het ZZ-Zwaar starten. Daarom hebben we toen het ZZ-Licht gedaan. Het plan voor dit seizoen is om hem in de WK selecties te rijden en hopelijk net als vorig jaar te kwalificeren”, vertelt Heuitink over haar planning met de Apache-zoon.

Door het vuur

De amazone heeft veel vertrouwen in de toekomst met Gaudi Vita. “Hij is super betrouwbaar in de ring en dat is heel veel waard. Na Wup had ik niet gedacht dat ik ooit nog een paard zou vinden die zó voor me door het vuur zou gaan. Maar in Gaudi heb ik echt opnieuw zo’n paard gevonden. Hopelijk zet hij in de WK-selecties ook weer z’n beste beentje voor.”

Debuut Fanou

Naast haar succesvolle PSG-debuut met Gaudi Vita maakte Heuitink ook nog een geslaagd wedstrijddebuut met Fanou, goed voor twee keer de derde plek in het ZZ-Zwaar. Deze achtjarige merrie van Berend Minnen werd eerder onder begeleiding van Heuitink gereden door Rieke Kolner, de toenmalige stalamazone van Minnen. “Toen Rieke naar Drenthe verhuisde, heb ik Fanou overgenomen”, aldus Heuitink die de merrie sinds enkele maanden onder het zadel heeft. “Fanou komt op korte termijn onder mijn leerling Donna van Eden bij de Children aan start en we trainen en brengen haar samen uit.”

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Mark van de Donk maakt geslaagde rentrees: ‘Vooral bezig met morgen’
Marian Dorresteijn: ‘Vertrouwen winnen en kilometers maken horen erbij’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook