Ga naar hoofdinhoud

Joyce Heuitink op de goede weg met Apart I Dancer

Joyce Heuitink in training bij Tristan Tucker Foto: Lonneke Ruesink

Wijnanda van Brenk was zaterdag goed op dreef in de Grand Prix van de subtopwedstrijd in Soest. Met Urbanus (v. Gribaldi) won ze met 68,40%. Joyce Heuitink pakte de zege in de Intermediaire II met Apart I Dancer (v. Quattro) met 67,57%.

Van Brenk en Urbanus gooiden vooral hoge ogen in de galoptour. Milou Zijlstra volgde met Upset (v. Jetset-D) op de tweede plaats met 65,55%. Ze werd op de voet gevolgd door Laurien van der Meer met haar VDM What A Dancer (v. Kennedy).
Joyce Heuitink, bondscoach van de Para dressuurruiters, kwam in Soest voor de tweede keer aan de start in de Inter II met Apart I Dancer. Woensdag maakte de combinatie in Schaijk al een mooi debuut op dit niveau en in Soest werd dit nog eens over gedaan. De werkwillige merrie is tot nu toe niet altijd de gemakkelijkste geweest in de ring, maar Heuitink heeft nu de goede weg met haar ingeslagen en de vele kwaliteiten komen nu beter tot zijn recht. Onder andere door haar trainingen bij Tristan Tucker weet ze de gevoelige merrie nu beter in goede banen te houden.
Op ruim 5% afstand volgde Gita Hoogers met Wyxdora (v. Metall) op de tweede plaats in de Inter II.

In de Inter I was de overwinning voor Janny Koks en ZKH Zion (v. Numero Uno). De combinatie noteerde 70,46%. Derk Schekkerman volgde op de tweede plaats met Primeval Britssion (v. Sir Donnerhall) met ruim 68%. Schekkerman won met Britssion de Prix St. Georges met 67,76%. Brittsion was eerder te zien onder Romy Kat, de dochter van Dirk Kat van Primeval en tevens de eigenaar van het Grand Prix -paard van Schekkerman Primeval Ucola (v. Krack C).

Letty Rooseboom mocht twee oranje linten in ontvangst nemen in het ZZ-Zwaar. Met Crocket Times (v. Sorento) behaalde ze 63,57% en 67%. In de eerste proef moest ze haar zege wel delen met Dominique Marijnissen en C’est Liza (v. Painted Black).

Bekijk hier alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook