Ga naar hoofdinhoud

Joyce Lenaerts: ‘Indoor Breugel heeft internationale allure’

Joyce Lenaerts, hier met Show Boy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De dressuurfinale van Indoor Breugel, een begrip bij paardenliefhebbers uit het zuiden van het land, heeft een nieuwe hoofdsponsor in Van Santvoort Advies. Het landelijk spring- en dressuurconcours vindt in de laatste twee weekenden van november plaats op Manege De Molenheide in Schijndel, gevolgd door finales waarin er een extra geldprijs klaarligt voor de winnaar. De dressuurfinale is op 19 november.

Voorzitter Ruud Vos van Indoor Breugel is verheugd dat het adviesbureau voor ruimtelijke ordening en hippisch/agrarisch vastgoed uit Helmond haar naam heeft verbonden aan het evenement. “Zonder een sponsor als Van Santvoort Advies is het niet mogelijk om een dergelijke wedstrijd met zoveel extra’s te organiseren.”

Begeleiding pianist

Daarmee snijdt de voorzitter direct één van de punten van het concours aan. “We zorgen er altijd voor dat de accommodatie mooi is aangekleed zodat het evenement meer sfeer krijgt. Daarnaast telt de wedstrijd als selectie moment voor de regiokampioenschappen, maar het echte hoogtepunt van het weekend is toch wel de afsluitende dressuurfinale. De winnaars van elke klasse, B t/m ZZ-licht, strijden dan tegen elkaar. Het niveau is altijd hoog, maar het meest bijzondere is wel dat de finalisten bij de proef worden begeleid door een pianist die met de beweging van het paard meespeelt.”

Internationale allure

Deze setting is niet alleen voor de bezoeker het kijken waard, ook de deelnemers reizen graag af naar Schijndel. “We zien elk jaar dezelfde ruiters terugkeren. Niet alleen uit de kring, maar ook van daarbuiten.” Een van die deelnemers is Joyce Lenaerts. “Ik probeer elk jaar mee te rijden. Het evenement is goed georganiseerd en super mooi aangekleed. De ambiance is echt van internationale allure, dat zie je niet veel”, vertelt de amazone enthousiast.

Mooie herinneringen

Diverse malen bereikte Lenaerts de finale, maar de winst met Show Boy waarmee ze later op Lichte Tour-niveau zeer succesvol was, was een bijzondere. “Ik reed in Schijndel destijds mijn eerste wedstrijd met hem. We wonnen de finale en werden later nog Nederlands kampioen in het Z2 en later in het ZZ-zwaar. Dus aan die editie heb ik hele mooie herinneringen.”

Iconic B

Ook dit jaar is de amazone van de partij. “Ik neem George mee in de klasse Z2. Dat is een selectiewedstrijd voor het regiokampioenschap, maar anders was ik alsnog gegaan. Daarnaast neem ik waarschijnlijk nog een paard mee in de Z2 en misschien de goedgekeurde Iconic B voor de klasse L2 te starten. Dat is nog niet zeker. Iconic B moet een halve week later de hengstencompetitie lopen, maar ik zou hem graag ook in Schijndel ervaring willen laten opdoen.”

Bron: Persbericht

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook