Ga naar hoofdinhoud

Joyce Lenaerts met vijfde plek beste Nederlandse in Lichte Tour kür

Joyce Lenaerts, hier met Show Boy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de laatste dag van het CDI in Lier werd vanmorgen met de kür op muziek voor de Lichte Tour combinaties. Jorinde Verwimp kwam miste met Kastar Hof ter Zeedycke D’12 (v. Game Boy D10) op een haar de overwinning. De Belgisch moest voor eigen publiek Kristine Moller en de Trakehner Standing O’Vation TSF (v. Imperio) met amper een halve procent voor laten gaan. Joyce Lenaerts reed een sterke kür met Coffeebay (v. Christ) en werd vijfde.

De strijd in de kür ging tussen een Luxemburgse, een Belgische en een Duitse amazone. De zege ging naar Kristine Moller met de tweevoudige WK-finalist Standing O’Vation TSF. De dochter van Imperio kreeg 8-ten voor de uitgestrekte draf, maar ook de wisselseries scoorden hoog. De mooie kür leverde met twee eerste plaatsen en drie tweede plaatsen 76.785% op.

0,4% minder

Jorinde Verwimp kreeg voor haar kür met Kastar Hof ter Zeedycke D’12 maar 0,4% minder. Voor de uitgestrekte stap kreeg de Belgische hoge punten en ook voor de draf appuyementen. Verwimp kwam uit op 76.310%. Andrea Timpe bezette met 75.525% de derde plek op Don Carismo (v.Don Crusador).

Lenaerts vijfde

Joyce Lenaerts die met haar Coffeebay in Lier internationaal debuteerde, reed een sterke proef die met 72.685% en een vijfde plaats werd beoordeeld. De hoogste punten werden in het drafgedeelte gehaald. Geert Jan Raateland was met Painted (v. Painted Black) de tweede Nederlander op de negende plek. Hij kreeg 68.785% van de juryleden. Net iets minder scoorde Vai Bruntink en de Westpoint-merrie Darabel die 68.785% kreeg en tiende werd.

Geen schouderbinnenwaarts

Ann-Christin Wienkamp die met Nymphenburgs First Choice de Prix en de Inter I had gewonnen, mistte de schouderbinnenwaarts links waarvoor ze vijf keer een nul kreeg. De Duitse zakte naar de elfde plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook