Ga naar hoofdinhoud

Joyce Lenaerts: ‘Vandaag een tandje erbij’

Joyce Lenaerts, hier met Show Boy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Joyce Lenaerts kwam woensdag voor de derde keer met Farewell (v. Farewell) aan de start in de Prix St. Georges. De eerste twee keer reed ze nog op foutloos, vandaag in Rucphen ging de amazone voor meer scherpte. Ondanks een paar fouten pakte dat goed uit en wonnen ze de rubriek met ruim 71%. De hoogste score van de dag.

“Ik was vorig weekend ook gestart, maar ging vandaag weer om bewust wat dichter achter elkaar te starten, zodat we dingen uit konden proberen. Vandaag wilde ik iets meer doen dan alleen foutloos rijden en dat pakte goed uit”, blikt Lenaerts tevreden terug.

Dikke achten
“We hadden nu een paar dikke achten, onder andere voor de drafappuyementen, de verzamelde stap en de uitgestrekte stap. We kregen nu wel een fout in de serie om de vier, want hij sprong er één om de pas, maar goed dat geeft niet.”

Knappe proef
Tweede in de rubriek werd Juanjo Santiago Castells, die bij Lenaerts en haar partner Marcel Sterrenburg traint en tevens eigenaar is van Farewell. Hij reed zijn Desperados-zoon Donoban naar een score van 69,74%.
“Hij gaat echt ontzettend goed. Zo leuk om te zien hoe hij met Marcel zo ontzettend vooruit is gegaan en hoe je hem ziet veranderen in zijn rijden. Hij reed echt een knappe proef”, vindt ook Lenaerts.

Moerings op kop
Marie Louise Moerings won de Inter I. Met Esplanade (v. Munchhausen) noteerde ze 65,30%.
De U25 kwam op naam van Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) met 63,2%.
Nel Rijnsen pakte de zege in de Grand Prix, door met Rocky (v. Royal Dance) 62,55% neer te zetten.

Gedeeld eerste
In het ZZ-Zwaar kwam de eerste proef op naam van Monique te Lindert. Zij behaalde met TC Britch Empire (v. Beltoni) 65,79%. In de tweede proef werd de combinatie derde met 65,95%.
De gedeelde eerste plaats was hier voor Marion Koeman met Diego BM (v. Vivaldi) en Judith Evers- Van Loon met Effert (v. Adamo M) met 66,21%.

Bekijk hier de complete uitslagen.
Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.