Ga naar hoofdinhoud

Joyce van Schaick: ‘Glendale is een geboren Subtoppaard’

Joyce van Schaick met Well Done Sollenburg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd in Utrecht was Joyce van Schaick met Glendale (v. Ampère) de beste in het ZZ-Zwaar. Het duo maakte twee maanden geleden een winnend debuut in de Subtop en behaalde vandaag op de vierde wedstrijd in deze klasse een nieuw persoonlijk record van 67,86%.

Joyce van Schaick bracht Glendale dit jaar in de Pavo Cup en de WK-selecties uit en debuteerde in oktober in de Subtop. “Dat debuut wonnen we gelijk, maar de twee wedstrijden daarna ging het iets minder”, vertelt de amazone die de Ampère-zoon als driejarige onder het zadel kreeg.

Lui gereden

“Glendale is een beetje een bommetje en hij doet van zichzelf al gauw teveel. Op onze vorige wedstrijd nam hij het teveel van me over en daarom heb ik hem vandaag een beetje lui gereden. En dat heeft goed uitgepakt. Ik ben er heel blij mee!”, vervolgt Van Schaick die de zesjarige ruin in gedeeld eigendom heeft met fokker Willem Auke van der Linde.

Kleine rommeltjes

De combinatie liep een foutje op in een serie, in een pirouette ging Glendale iets teveel zitten en bij het halt houden en achterwaarts liep hij te snel naar achter. “We hadden nog wat kleine rommeltjes en het mag allemaal nog wat rechter. Maar hij bleef relaxter dan de vorige keren en hopelijk kunnen we die lijn voortzetten.”

Opvolger Well Done Sollenburg

De amazone is laaiend enthousiast is over de kwaliteiten van Glendale. “Hij kan soms een beetje een rare zijn en komt wat apart uit de bocht. Maar je hoeft hem niks te leren. Het is echt een geboren Subtoppaard. Hij is pas zes dus we hebben genoeg tijd. En we willen hem ook graag heel houden”, besluit van Schaick die hoopt dat Glendale op termijn haar Grand Prix-paard Well Done Sollenburg (v. Metall) gaat opvolgen.

Opendorp en Mudde samen op 2

Met exact dezelfde score van 66,21% deelden Janine Opendorp met Virbac Fritz (v. Florencio I) en Justine Mudde met Filemon (v. Apache) de tweede plaats. Serena Vergunst en Zigeuner (v. Royal Dance) volgden met 64,36% op de vierde plaats. Geert Hofland en zijn grote schimmel Blaze (v. United) werden vijfde met 62,93%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Patrick van der Meer scoort ticket Amsterdam: ‘Chestnut is the new black’
Jill Huijbregts richting WB-debuut: ‘Midden zoeken tussen truttig en wild’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.