Ga naar hoofdinhoud

Juan Matute Guimon met overmacht naar titel U25

Juan Matute Guimon, hier met Don Diego. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Op de Spaanse kampioenschappen dressuur was Juan Matute Guimon afgelopen weekend de overtuigende winnaar van de titel in de Grand Prix U25. Met de veertienjarige Hannoveraan Don Diego (v. Don Frederico) won de ruiter zowel de Intermédiaire II, de Grand Prix als de kür op muziek.

Juan Matute Guimon en Don Diego behaalden in de Inter II 71,474%, in de Grand Prix 71,163% en sloten de kür af met een nieuw persoonlijk record van 76,675%. Ze waren in alle drie de proeven de enige combinatie die de 70 procent passeerde. De totaalscore van 219,31 leverde met overmacht de titel op. Met 196,15 ging het zilver naar Erik Balasch González met Dorado (v. Danny de Vito). Het brons was voor Luis Cerrillo Sopena. Hij kwam met Saturday Night Fever (v. Sandro Hit) tot een totaal van 195,37.

De negentienjarige Juan Matute Guimon woont het grootste gedeelte van het jaar met zijn ouders in Florida. Op het Global Dressage Festival in Wellington boekte de jonge ruiter dit voorjaar met Quantico Ymas (v. Fighting Fit) zijn eerste Grand Prix-overwinning bij de senioren.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook