Ga naar hoofdinhoud

Juan Mutate Jr. en Quantico van junioren naar brons bij senioren

Juan Matute Guimon met Don Diego. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Zeven jaar geleden begon de pas twintigjarige Juan Matute Jr. bij de junioren met de Fighting Fit-zoon Quantico Ymas om er afgelopen weekend in te slagen brons te halen op de Spaanse kampioenschappen. Daarmee maakt de ruiter een goede kans om deel uit te maken van het Spaanse team voor de Wereldruiterspelen in Tryon.

Mutate Jr. begon in 2011 bij de junioren met Don Diego en nam twee jaar later Quantico mee. Met Don Diego maakte hij in 2012 en 2013 deel uit van het Spaanse team op het Europees kampioenschap voor junioren en in 2016 nam hij deel op het EK U25.

Leuk en spannend

“Ik weet nog hoe het allemaal verlopen gaat, maar dit is al heel erg leuk en spannend. Wat ik weet is dat ik met een paard waarmee ik zeven jaar geleden bij de junioren begon, nu in staat ben medailles te behalen bij de senioren”, jubelde de zoon van Juan Mutate tegenover Dressage News.

Constant

“Ik heb op de kampioenschappen bewezen heel constant te presteren met Don Diego Ymas en Quantico Ymas”, vertelt Mutate Jr. “Met beide paarden had ik over de drie dagen een paar dure fouten, maar overall laten ze heel veel progressie en vooruitgang zien in vergelijking met de vorige twee kampioenschappen bij de senioren.”

Bron: Dressage News

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook