Ga naar hoofdinhoud

Judith Ribbels wint Gelderland Cup met driejarige Nanny Mc Phee

Nanny Mc Phee onder Judith Ribbels foto: Donné Hegger

In Brummen werd gisteren de Gelderland Cup verreden. In deze wedstrijd voor drie- en vierjarige dressuurpaarden was de Vitalis-dochter Nanny Mc Phee in handen van Judith Ribbels de overall winnares. De driejarige merrie kreeg 90 punten van juryleden Vai Bruntink en Gert van den Hoorn.

De elegante Nanny Mc Phee is een eigen fokproduct van Judith Ribbels. Ze komt uit haar Grand Prix-paard Fun Fun EBH (v. Sorento). Ribbels is heel enthousiast over de merrie: “Het is net een veertje!” De Vitalis-dochter kreeg van de juryleden Vai Bruntink en Gert van den Hoorn een 9,5 voor de draf, 9-ens voor galop, souplesse, houding/balans, rijdbaarheid/instelling en aanleg als dressuurpaard. Voor de stap scoorde ze een 8,5. Met het totaal van 90 punten wonnen Ribbels en Nanny Mc Phee met overmacht de groep driejarigen. De 90 punten waren ook genoeg voor winnen van het overall klassement waardoor Ribbels de Gelderland Cup in ontvangst mocht nemen.

‘Extreem veel lichaamsgebruik’

Jurylid Vai Bruntink was lovend over de driejarige Nanny Mc Phee: “Ze was met overmacht de beste van de dag. Ze werd door Judith heel goed voorgesteld, ze liep op eigen benen, met een mooie zelfhouding. De merrie beweegt met extreem veel lichaamsgebruik, heeft in alle gangen veel kwaliteit en daarbij is ze ook nog eens heel charmant.”

Bij de driejarigen werd Marjolein Klomp tweede met de Indian Rock-dochter Noelie. Het paar kreeg 80 punten. Met 78 punten werden Roos Veeze en Newsbreaker R.S. (v. Total U.S.) derde.

Der Nederlanden wint vierjarigen met Mayflower

Bij de vierjarigen werd Lisanne der Nederlanden de winnares met Mayflower (v. Habanna). Ze scoorde 84,5 punten. Bruntink: “Mayflower is een totaal ander paard de de winnares bij de driejarigen. Zij won op haar kracht en afdruk en ze heeft een mega stap.” Voor de stap kreeg Mayflower dan ook een 9. Voor de draf en de galop werd het cijfer een 8,5.

Johnson-zoon tweede

Der Nederlanden had twee ijzers in het vuur. Met Mila-Lena SB (For Romance I x Wynton) werd de amazone derde met een puntentotaal van 76,5. Op de tweede plaats eindigde Elizaveta Orekhova met de Johnson-zoon Johny. Het paar scoorde 77 punten.

Uitslagen:

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook