Ga naar hoofdinhoud

Just Wimphof met 9,5 voor de stap naar winst in Subli Cup

Just Wimphof (v. De Niro) met Renate van Vliet - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Aan de 89,4% die KWPN Verrichtingskampioen Just Wimphof (De Niro x Riccione) op de Subli-voorselectie in Nieuw en St. Joosland behaalde afgelopen juli kwam hij dit keer niet, maar met 85,6% was in Emmeloord wederom de winst voor de zwartbruine hengst en zijn amazone Renate van Vliet. Emmelie Scholtens verzamelde met de Blue Hors Zatchmo-zoon Joe hetzelfde puntenaantal, maar moest genoegen nemen met de tweede prijs.

Na afloop prees Renate van Vliet de vierjarige hengst om zijn karakter. “Wat een top instelling en werkwilligheid heeft hij”, verzucht ze op Facebook. Naast de 9,5 voor zijn kwaliteitsvolle stap, ontving Just Wimphof ook een hoog cijfer voor de aanleg: een negen.

Fraai paard

Onder Emmelie Scholtens was Joe afgelopen zomer de beste vierjarige ruin in de Pavo Cup finale. In de halve finale kwam de vos eerder dit jaar de ring uit met 85,2 punten en in de finale scoorde hij 83,6. In Emmeloord behaalde hij afgelopen weekend 85,6%. De jury waardeerde Scholtens’ fijne manier van voorstellen en noemde Joe een ‘bijzonder fraai paard’.

Tweemaal top vijf voor Bruntink

De top drie werd compleet gemaakt door Vai Bruntink en de All at Once-zoon Jappeloup (80,8%). De amazone uit het Drentse Vledderveen stelde ook Jatilinda (de halfzus van Pavo Cup-kampioen Jameson RS2) voor en eindigde met haar op de vijfde plaats. Dinja van Liere wist met de Johnny Cash (v. Capri Sonne Jr.) te voorkomen dat Bruntink twee prijzen in de wacht sleepte en ging met de vierde prijs naar huis.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook