Ga naar hoofdinhoud

Kampioenskeuringshengst Galaxie onder Diederik van Silfhout

Gisteren maakte Renate van Vliet, eigenaresse van de KWPN-hengst Galaxie, bekend dat de kampioenskeuringshengst verder gaat onder het zadel van Diederik van Silfhout. De zoon van Jazz werd voorgesteld door Renate van Vliet zelf en dit voorjaar reed Dinja van Liere hem op hengstenshows.

Op bokt.nl meldde Van Vliet: “We zijn bij Diederik terecht gekomen doordat ik anderhalf jaar geleden bij hem ben gaan trainen met Galaxie. Dat klikte super en ik vind hem fantastisch goed rijden.”

Op de hengstenkeuring werd Galaxie zesde in de kampioenskeuring en ook het verrichtingsonderzoek legde hij met goed gevolg af en keerde met een riante score huiswaarts. De hengst van de familie Van Vliet uit Maasdijk behaalde 85 punten, waaronder 9’s voor draf, galop, souplesse en houding en balans.

Door een blessure liep Galaxie de hengstencompetitie mis en dit voorjaar stelde Dinja van Liere hem voor op enkele hengstenshows. Diederik van Silfhout heeft de hengst nu enkele weken onder het zadel en zal volgende week hem proberen te kwalificeren voor het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Ook staat voor Van Silfhout de Pavo-Cup op het programma en later dit jaar de hengstencompetitie.

Bron Bokt.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook