Ga naar hoofdinhoud

Kampioenspaard Anna-Christina Abbelen naar Hong Kong verkocht

Anne Christina Abbelen en Fürst on Tour Foto: DigiShots/FEI
Anna-Christina Abbelen, een van de meest succesvolle jeugdamazones uit Duitsland, heeft haar kampioenspaard Fürst on Tour verkocht. De Hong Kong Jockey Club heeft de zoon van Fürst Heinrich aangeschaft voor de amazone Jacqueline Siu om het team van Hong Kong mee te strijden op kampioenschappen.

De twaalfjarige Rheinlander Fürst on Tour bracht de jonge Duitse Anna-Christina Abbelen veel successen. Alleen al op kampioenschappen werd er zes keer het Duitse volkslied voor haar gespeeld. Zo won Abbelen drie keer goud met het team op EK’s voor junioren en Young Riders. Daarnaast pakte ze twee individuele titels op het EK voor junioren in Arezzo. In Roozendaal won Abbelen dvoor het laatst, ze de sterkste bij de Young Riders in de individuele proef en in de kür.

Once in a life-time paard

Aan Eurodressage vertelt Anna-Christina Abbelen: “Fürst is mijn beste vriend, we klommen samen op naar het hoogste niveau. Hij is een once in a life-time paard en ik zal geen enkele rit op hem vergeten. Met hem kon ik vijf EK’s rijden.”

Opvolgers

Met twee talentvolle dressuurpaarden heeft Abbelen goede opvolgers voor Fürst on Tour om de overstap naar de Grand Prix te maken. Daar wil de Duitse zich nu op richten, in combinatie met haar studie.

Bron St.Georg/Eurodressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook