Ga naar hoofdinhoud

Karen Nijvelt oppermachtig Subtop Bergen op Zoom

Karen Nijvelt, op de foto met dekhengst Maestro, won de Prix St. Georges met een zoon van haar voormalige Grand Prix-paard
Karen Nijvelt kende een bijzonder succesvolle dag in Bergen op Zoom. De amazone kwam met vier paarden aan de start en won met Eli (v. Meastro) het ZZ-Zwaar. Bovendien haalde ze met de hengst nog een derde prijs op. Ook in de Prix st. Georges reed ze in de prijzen en behaalde een tweede en een derde plek.

In de Prix st. Georges was het Stephanie Kooijman met Dibert L (v.Vivaldi) die het klassement aanvoerden. De amazone zette 67,83% op het scorebord. Nijvelt reed haar WK-paard Elysias (v. Jazz) naar 67,50% en werd zo nipt tweede. Met haar andere troef, de negenjarige zwarte ruin Darwin (v. Maestro) kwam ze tot 65,46%. Het is niet verwonderlijk dat Nijvelt meerdere nakomelingen van de KWPN-hengst Maestro (v. Contango) rijdt. De hengst werd altijd door Karen tot en met Grand Prix niveau in de sport uitgebracht en de amazone is laaiend enthousiast over de nafok van de hengst.

Kleine rubrieken

De wedstrijd in Bergen op Zoom werd op gras verreden en kende jammer genoeg kleine rubrieken. Zo had de Intermediaire I slechts twee deelnemers. Hierin was het Margretha Vink die de hoogste score behaalde. Ze reed We’ll See (v. Obelisk) naar 64,61%. In deze rubriek reed Karen Nijvelt haar hengst Caramba (v. Hemmingway) naar 63,36%.

ZZ-zwaar

In het ZZ-Zwaar reed Nijvelt haar Eli (v. Maestro) in de eerste proef naar het oranje lint. Haar score van 63,93% was voldoende om Charlotte van Houtert naar de tweede plek te verwijzen. Charlotte reed Busted (v. Democraat) naar 63,07% in deze proef. Ook in de tweede proef pakte de amazone de tweede plek, ditmaal met 61,29%. De tweede proef kwam op naam van Maaike Westdijk met haar Meastro nakomeling Esprit. Ze behaalde een percentage van 63,43%. Opvallend in deze groep was dat slechts de helft van het deelnemersveld een score boven de 60% wist te behalen. Karen Nijvelt pakte in deze groep ook nog een prijs mee. Ze werd met Eli nu derde met 61,14%

Klik hier voor de uitslagen

Bron: paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.