Ga naar hoofdinhoud

Karen Nijvelt weer op eenzame hoogte

Elysias met Karen Nijvelt. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Karen Nijvelt was vandaag in de Intermédiare I van de subtopwedstrijd in Nispen weer een klasse apart. Ze won de rubriek ruimschoots met de Jazz-nakomeling Elysias met een score van 70,66%.

Nijvelt was één van de uitschieters van de dag. In deze rubriek werd Mariska van Groningen tweede met Dutch Dandy DJ (v. Lord Leatherdale) met ruim 65%.

Stal van Olst
Ook Charlotte Fry kwam boven de 70% uit. Dit deed zij met de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) in de U25 met 70,32%
De werkgeefster van Fry, Anne van Olst, pakte de zege in de Intermédiaire II. Met Diego (v. Negro) behaalde ze 68,38%.
Geert-Jan Raateland werd hier met Crespo (v. Vivaldi) tweede met ruim 66%.

De Grand Prix kwam op naam van Laurence Vanommeslaghe en Havalon (v. Hotline) met 68,48%. Stephanie de Frel eiste hier de tweede plaats op. Met Calrietha H (v. Westpoint) noteerde ze 67,34%.

In het ZZ-Zwaar waren de zeges van Cindy Bom en Lenneke Wigmore. Bom won de eerste proef met James (v. Tuschinski) met 65,86%. Wigmore pakte in de tweede proef de overwinning door met Dubai (v. San Remo) 65,75% te behalen. In de eerste proef werd deze combinatie tweede met 65,79%.

Jeugd
In de jeugdrubrieken kwamen maar enkele combinaties aan de start. Meike Kroot (65,81%) en Elles van Asseldonk (67,21%) wonnen beide een proef bij de young riders.
Bij de junioren waren de oranje linten voor de Spaanse Ruben Mengual, die bij Dressuurstal van Baalen traint, en Thalia Rockx.
Mengual won de landenproef met Westrade’s Chapeau (v. Lord Loxley) met 65,76%. Thalia Rockx werd hier tweede met E. Risette de la Fazenda (v. Zardando) met 65,15%.
In de individuele proef waren de rollen omgedraaid. Rockx won nu met 65,52%, voor Mengual die ruim 61% noteerde.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook